Tottenham Hotspur v Manchester United - Premier League

– God bedring til de som er skeptiske

Publisert Sist oppdatert

Harry Kane fremstår, sammen med Victor Osimhen, som den heteste kandidaten til å bli Uniteds nye spydspiss.

At Tottenham ønsker å slippe sin superspiss til en annen Premier League-klubb fremstår som ganske usannsynlig, men når Kane denne sommeren har ett år igjen av sin kontrakt med London-klubben må Tottenham og styreformann Daniel Levy gjøre en seriøs vurdering rundt hva klubben skal foreta seg i Kane-sagaen denne sommeren.

MER: Opplysninger til United.no: – Blir trolig i Spurs ut kontraktstiden

For to år siden herjet ryktene rundt også Kane vilt, og det virket som om den engelske landslagsspissen forsøkte å tvinge gjennom en overgang. Den gang var det Manchester City som fremstod som den heteste destinasjonen. Det ble det aldri noe av og Kane ble værende og har fortsatt å være profesjonell og banke inn scoringer på bestilling for Tottenham.

I anledning Uno sin spiss-spesial var Harry Kane selvsagt et hett tema i panelet og Viaplay-ekspert Jan Åge Fjørtoft kom med sine vurderinger rundt Uniteds spissjakt.

IMG_0364
EKSPERT: Jan Åge Fjørtoft har god oversikt over det som skjer rundt om på overgangsmarkedet.

Kun to reelle kandidater

Den tidligere norske landslagsspilleren mener at det vil bli en kamp mellom United, Chelsea og tyske Bayern München i jakten på Kanes signatur, selv om det pr. i dag ikke virker som en overgang til Tyskland virker spesielt aktuelt for Kane selv.

– Nå er Harry Kane «ledig» på markedet – Bayern München er desperate etter å hente ham, for de mangler jo en spiss der – men når Harry Kane nå begynner å nærme seg å ta scoringsrekorden til Alan Shearer i Premier League, så er jeg sikker på at han blir værende på de britiske øyer, og da er det vel bare to kandidater.

– Det er Chelsea – og det er vel tvilsomt at han går dit til en nabo, og det er nok sjelden at Tottenham lar sin største stjerne gå dit. Derfor er det vel større sjanse for at han går til Manchester United.

New York Jets v Atlanta Falcons
UTFORDRENDE FORHANDLER: Det største hinderet for en potensiell Kane-overgang til United er Tottenhams styreformann Daniel Levy. Briten har gjort seg kjent for å være veldig bastant i forhandlinger og er sjelden villig til å fire på kravene.

Har en stor kontrakt til i seg

Om United i tillegg kvalifiserer seg til Champions League vil det være enda et lokkemiddel i retning Kane som i skrivende stund er nummer to på toppscorerlisten med 27 mål – sju mål foran Ivan Toney på tredjeplassen.

– Jeg tror Manchester United må ha noe å lokke med. Kane er i en alder der han kanskje får én stor kontrakt til, og da må han i alle fall få muligheten til å spille i Champions League, og han må også kunne se at Manchester United er et lag som vil være med i kampen om titlene. De har jo allerede tatt en tittel denne sesongen, og de kan også vinne FA-cupen.

– Jeg har stor tro på Ten Hag, jeg liker prosjektet hans, og jeg liker den kulturen han prøver å få i gang hos Manchester United.

LES OGSÅ: Serie A-ekspert om Osimhen: – Bare Haaland har vært bedre

– God bedring!

Og til dem som er skeptiske til å se Kane i United-drakt fra høsten av:

– Harry Kane til Manchester United passer, og jeg kan bare ønske god bedring til de Manchester United-supporterne som er skeptiske til det, for Harry Kane er en av de beste spissene i hele verden, og hadde Manchester United fått tak i ham, så hadde det kanskje blitt den beste signeringen kommende sommer, avslutter Fjørtoft.

Se hele spiss-spesialen her:

Spiss-spesialen er ikke den nyeste episoden av «Uno» – den finner dere her.

Powered by Labrador CMS