– Rooney, Giggs og Scholes spiller

– Et ekte og ærlig menneske, sier Sir Alex om Harry Gregg før kveldens kamp hvor United stiller med flere av stjernene. Se troppen her.

Publisert Sist oppdatert
United-manageren har lovet å ta med sitt beste mannskap til oppgjøret som skal spilles mot et sammensatt lag fra den irske ligaen, ledet av Sunderland-manager Martin O’Neill.
Det er ventet 14.000 mennesker og fullt hus for anledningen, som altså avholdes til ære for Harry Gregg, og hvor inntektene i sin helhet skal gå til diverse veldedige formål.

United stiller med følgende tropp: Amos, Lindegaard; Evans, Ferdinand, Evra, Jones, Giverin, Fornasier; Giggs, Young, Park, Scholes, Cleverley, Valencia, Nani; Rooney, Chicharito, Owen, Berbatov.

Det betyr at det kun er spillere som David de Gea, Chris Smalling, Michael Carrick og Danny Welbeck, samt langtidsskadde skadde Anderson og Vidic som ikke er med til Belfast. En ankelskadet Paul Pogba er heller ikke med. Du kan for øvrig følge utviklingen i kampen, som har avspark 20.30, på united.no.

– En hedersmann

Overfor den nordirske lokalavisen Coleraine Times legger ikke Sir Alex skjul på at han ser frem til møtet med den gamle hedersmann og ex-Red, Gregg. Mannen som unnslapp alvorlige skader under München-ulykken, og som heltemodig klatret inn i det brennende flyet for å redde menneskeliv.

– Han er utvilsomt en helt spesiell mann, sier Sir Alex, anerkjennende.

– Rent bortsett fra den tiden han tilbrakte i Manchester United; jeg tror alle som kjenner Harry skjønner at han virkelig er et ekte og ærlig menneske.

– Han var en tapper og modig målvakt som fikk en stor karriere. Jeg husker godt da han spilte for Nord-Irland under VM i 1958. Jeg kommer alltid til å huske det, for jeg mener han spilte de par siste kampene med et brukket ribbein. Joda, han var modig, og han oste av kvaliteter som enhver keeper trenger, skryter Ferguson, og legger til at han virkelig ser frem til å møte Gregg igjen under kveldens tilstelning.

Lykkeønskninger fra hele verden

Harry Greggs sønn, John Gregg, tror det vil bli en følelsesladet aften på den nordirske landslagsarenaen, og viser blant annet til meldinger og lykkønskninger som har strømmet på fra hele verden.

– Min far har mottatt gratulasjonsmeldinger fra United-supportere i England, Nord-Irland, og fra hele kloden – det har vært helt fenomenalt.

– Det vil bli et stolt øyeblikk både for far selv og for resten av familien, når han tar turen ut på Windsor Parks gressmatte. Min far sier ikke så mye, men jeg vet at det vil bety mye for ham. Han er svært stolt, både over Nord-Irland og Manchester United. Hjemme hos ham henger det massevis av minner rundt om på veggene. Han er kolossalt stolt av sitt land og fotballen her. Han er stolt over å ha spilt VM-fotball og stått i mål for Manchester United, sier John Gregg.

Les Harry Greggs spillerprofil på united.no

Vises på TV

Gledelig nok har Viasat Fotball testimonialen for Harry Gregg på sendeplanen. Sendingen starter klokken 20.00 og holdes gående helt frem til 22.30.

Powered by Labrador CMS