– Fantastisk av Solskjær

NEW JERSEY: En av skandinavias beste trenere om Ole Gunnar Solskjærs gullsjanse i Molde.

Publisert Sist oppdatert

Hans Backe har blant annet trent Molde, Stabæk og FC København tidligere i karrieren.

Nå er svensken trener for New York Red Bulls, og er mannen som skal lede Major League All Stars mot United natt til torsdag norsk tid.

Han legger ikke skjul på at han er voldsomt imponert av hva Ole Gunnar Solskjær har fått til i sin første sesong som seniortrener. Spesielt hvis serieleder Molde holder unna til gull i Tippeligaen.

– Holder ikke med et gull

– Skulle han ta gull med Molde vil det være en fantastisk prestasjon, sier Backe.

– Ole Gunnar har sikkert lært mye i Manchester, men som A-lagstrener kreves det at man står på egne bein, får inn rett type spillere, balanserer laget og tenk ikke minst på alle avgjørelsene som skal tas. Klarer han det i sin første seniorjobb vil det være fantastisk.

– Men så må han gjøre det igjen og igjen og igjen. Alle kan vinne ett år. Ikke alle klarer å holde seg i toppen, sier Backe.

– Vi har en sjanse

Natt til torsdag norsk tid gjelder det imidlertid ikke Solskjær eller norsk fotball. Da handler det om All Star-kamp mot United. I fjor ydmyket United USAs beste med en 5-2-seier.

– Jeg fortalte akkurat spillerne at hvis det er noen som tar dette seriøst så er det United. Dette er ikke et slags show for dem. Det er hundre prosent innstilling i hver kamp. Jeg tror jeg har fått et bra lag her. Landon Donovan er riktignok skadet og jeg får ikke spillere fra Seattle, Dallas og Toronto, siden de spiller i Champions League, men jeg tror vi kan få et bra resultat her. Spesielt siden det er preseason for United, sier Backe.

MLS All Stars stiller blant annet med Thierry Henry og David Beckham i kampen mot United.

Powered by Labrador CMS