Svært få tror på gull

UNITED-TINGET: Og tilliten til Louis van Gaal har minsket denne sommeren.

Publisert Sist oppdatert

United-tinget er en gruppe United-fans som har sagt ja til å motta spørsmål med kort svarfrist fra Supporterklubben, og brukes til å måle tilliten til manageren og for å få svar på andre United-relaterte spørsmål.

Til dere som lurer på om dere kan bli medlem – vi kommer til å åpne for nye medlemmer på united.no senere i høst.

Tillit til Louis van Gaal

5,11 på en skala fra 1 til 6. Det var scoren til Louis van Gaal da vi sist spurte – i april – like før 4-2-seieren mot Manchester City.

Etterpå har United sikret topp 4-plasseringen, og gjennomførte en rekke sommerhandler. Flere har kommet inn. Mange har forsvunnet ut.

Tilliten til Louis van Gaal har imidlertid falt til 4,84, viser vår ferske spørreundersøkelse. Det er 8. gang United-tinget spørres om dette, men det er kun andre gang snittet havner under 5. Første gang var da Van Gaal noterte seg for en foreløpig bunnkarakter i januar.

4,84 er også betydelig lavere enn Van Gaal scoret dagen før ligastart forrige sesong. Den gangen scoret han rekordhøyt med 5,42 etter en sommer med gode resultater.

 

Det er ikke altfor mange som tror på ligagull. Blant de 663 som svarte var det kun 108 – eller 16 prosent – som trodde på ligagull.

Plassering denne sesongen:

Det betyr at 84 prosent tror på en ny sesong uten Premier League-tittelen.

Halvparten av disse tror på 2. plass, men hele 99 prosent av de som svarte tror i alle fall på en ny topp 4-plassering. Det var nemlig bare seks personer som trodde på en sesong utenfor topp-4.

Vinduet så langt

Er vi fornøy? Misfornøyd? Eller har det vært midt på treet?

Tja, ganske bra, er oppsummeringen til United-tinget.

Hele 62 prosent mener det har vært et overgangsvindu til terningkast 4, og tar man med terningkast 5 får man 87 prosent på 4 eller 5. Så er det bare å håpe at det tallet er høyere når vinduet stenges 1. september.

Alle vil tilbake til toppen av Premier League raskest mulig, men hvor mange godtar at det kan ta litt tid å gjenerobre Europa?

Vel, om ikke det forventes at United vinner hele Champions League kommende sesong så mener 89 prosent at United bør komme seg til en kvartfinale-plass eller bedre for at vi skal være fornøyd.

Fredag ble det i alle fall klart at United møter Club Brugge i playoffen.

Powered by Labrador CMS