Ingen har kollapset med 12 poeng

United må gå på tidenes kollaps hvis de skal tape gullet denne sesongen.

Publisert Sist oppdatert

12 poengs serieledelse.

10 kamper igjen å spille.

Det ser lyst ut for oss United-fans.

Det ser ikke noe mindre lyst ut hvis man ser på hvordan det har gått på de ti siste kampene i tidligere sesonger i toppdivisjonen i England. Etter at tre poeng ble innført for seier i 1981/82-sesongen har nemlig aldri laget som ledet serien ti runder før slutt, gitt bort så mye som 12 poeng på tampen av sesongen.

United må altså rote seg bort på historisk vis hvis det ikke skal bli gull nummer 20 i mai.

10 poeng forskjell

Én av de største kollapsene er det faktisk United selv som har levert.

I 2001/02-sesongen hadde United og Arsenal begge 57 poeng på toppen av tabellen etter 28 kamper, men United maktet ikke å holde følge og etter tap i de tre siste seriekampene endte det med 3. plass , ti poeng bak Arsenal. Forskjellen er selvsagt at den gangen knivet lagene direkte. Det er forskjell på det og å ha en klar ledelse.

I 2002/03 var det motsatt kollaps. Arsenal ledet med fem poeng på United etter 28 kamper, men denne gangen snudde United det og vant til slutt med fem poeng.

I begge tilfellene avsluttet altså laget på 2. plass sesongen ti poeng bedre enn lederen på de ti siste kampene.

– I would love it…

Selv ikke i 1995/96 – da Kevin Keegan gikk på en stygg smell i duellen mot Sir Alex – var det faktisk 12 poeng som skilte lagene på de siste 10 kampene. Den gangen ledet Newcastle med sju poeng ti runder før slutt, mens United tok gullet med fire poengs avstand ned til Keegan og co etter sesongen.

Og bare for å ta det igjen:

United spiller hjemme mot Reading og borte mot Sunderland i de to neste kampene, før Manchester City venter på Old Trafford.

Her ser du hele terminlista ut sesongen.

Powered by Labrador CMS