Bare startet bedre én gang

To ganger har United startet året nesten like bra eller bedre enn i 2013. Begge gangene endte det med to eller flere titler.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United står med 17 kamper på rad uten tap i ulike turneringer. Etter nyttår har Sir Alex Fergusons utvalgte 12 kamper på rad uten tap.

De 12 kampene har gitt ni seirer og tre uavgjorte, og målforskjellen er 24-8.

Det er den nest beste starten på et år under skottens ledelse.

Tapte aldri…

Den eneste gangen United har startet et år bedre var i 1999, hvor det hele endte med seriegull, FA-cuptriumf og Champions League-seier.

Den gangen tapte faktisk ikke United fra nyttår og ut sesongen. Totalt spilte laget 31 kamper fra 1. januar og ut sesongen uten tap. På de 12 første kampene den sesongen registrerte United 11 seirer, og målforskjellen var 32-8.

Bare en eneste annen gang har United startet et år med 12 kamper eller mer uten tap, og det var i 1994. Den gangen tok United åtte seirer og spilte fire uavgjorte på sine første 12 kamper, og klarte til sammen 13 kamper før tapet kom hjemme mot Chelsea 5. mars.

Sesongen endte med The Double.

Kjemper på tre fronter

United.no tar ingenting på forskudd, men bare nevner at de to andre gangene hvor United har kommet såpass bra i gang med et år som tilfellet er med 2013, så har United altså endt med henholdsvis titler. La oss håpe statistikken holder seg.

Og for ordens skyld: Skulle noen være i tvil om status akkurat nå,så er den som følger:

Serien: United leder med 12 poeng på Manchester City. 11 kamper gjenstår. Uniteds vanskeligste gjenstående kamper på papiret er hjemme mot City og Chelsea, samt en bortekamp mot Arsenal. City på sin side skal møte Everton, United, Tottenham og Swansea borte før serieslutt.

FA-cupen: United spiller hjemme mot vinneren av Middlesbrough-Chelsea i kvartfinalen. Andre gjenstående lag i turneringen er City, Everton eller Oldham, Wigan, Barnsley, Millwall og Blackburn.

Champions League: United fikk 1-1 borte mot Real Madrid, og er altså videre når returkampen starter neste uke. Det blir imidlertid en knalltøff kamp mot et vanvittig godt Real Madrid-lag, og ellers er selvsagt også en rekke andre stjernelag fortsatt med i Champions League – selv om selveste Barcelona er i trøbbel etter sitt 0-2-tap borte mot Milan i den første kampen i 8.delsfinalen.

Powered by Labrador CMS