Åtte får sine første gull

Men to av Uniteds A-lagsspillere får ikke gullmedalje etter sesongen.

Publisert Sist oppdatert

Reglene er klare nok.

Som keeper må man spille minst fem seriekamper for å kunne få medalje.

Som utespillere må man spille minst 10 kamper, men man kan søke om dispensasjon i spesielle skadetilfeller.

United har brukt 25 spillere denne sesongen, men tre av dem har ikke og kan ikke spille nok til å klare kravet.

Det gjelder Alexander Büttner og Darren Fletcher som begge står med tre seriekamper, mens unge Nick Powell står med to kamper i ligaen.

Büttner og Powell har rett og slett ikke fått nok tillit i seriekampene, selv om Büttner har spilt 11 kamper totalt denne sesongen i serie og ulike cuper. Powell står med totalt seks kamper i alle turneringer.

Med Darren Fletcher stiller det seg annerledes. Fletcher spilte 90 minutter i seirene mot QPR (3-1) og Reading (4-3) og ett minutt som innbytter mot Newcastle (4-3), men midt i januar ble det offentliggjort at Fletcher har gjennomgått en operasjon i et håp om å få mer kontroll over sykdommen Ulcerøs Kolitt som han sliter med. United kan dermed søke Premier League om dispensasjon for at Fletcher også skal få gull. I så fall blir det Fletchers femte Premier League-gull.

Ellers vil Robin van Persie, Shinji Kagawa, Ashley Young, David de Gea, Phil Jones, Danny Welbeck, Anders Lindegaard og Tom Cleverley alle få sine første Premier League-gull – etter at gullet ble sikret mandag kveld.

PS. Dette handler selvsagt om Premier League-gull. Kagawa har jo to seriegull fra tiden i Dortmund, og ligger altså an til å vinne sitt tredje strake seriegull med United denne sesongen.

Powered by Labrador CMS