Revansjelystne United

PREVIEW: Onsdag er det duket for Champions League, og United møter Shakhtar Donetsk for første gang.

Publisert Sist oppdatert

Etter lørdagens skuffende nederlag mot West Bromwich er det et revansjelystent United-lag som gjester Donbass Arena og Shakhtar Donetsk onsdag kveld. Under forrige Champions League-gruppespill sørget United for en real målfest da de vant 4-2 over Bayer Leverkusen på Old Trafford. Shakhtar Donetsk presterte ikke noe dårligere under sin første kamp i gruppespillet hvor de vant 2-0 over Real Sociedad.

Bayern Leverkusen og Real Sociedad, som begge tapte sin første kamp, spiller mot hverandre på Bay Arena onsdag.

Blant troppen som tirsdag formiddag reiste til Ukraina var Ferdinand, Anderson, Fabio og Zaha utelatt. Ferdinand skal ha pådratt seg en liten skade i lysken, men det skal ifølge David Moyes ikke være noe alvorlig. Nemanja Vidic og Patrice Evra er tilbake i United-forsvaret, og Robin van Persie skal være skadefri og klar til møtet mot Shakhtar Donetsk. Resten av troppen kan du lese her.

Shakhtar Donetsk

Real Sociedad de Futbol v FC Shakhtar Donetsk - UEFA Champions League
Shakhtar Donetsk: Fra forrige runde i gruppespillet mot Real Sociedad.

Mircea Lucescu har vært manager i Shakhtar Donetsk siden mai 2004, og er dermed mannen med lengst ansiennitet i klubben. Gjennom sine åtte år har Lucescu ledet den ukrainske klubben til flere ligatitler, samt UEFA-cupfinalen i 2009 mot Werder Bremen som de vant 2-1.

Troppen til Donetsk består av flere brasilianske spillere, og midtbanespiller Alex Teixeira er kanskje den spilleren United bør se mest opp for. Teixeira var nemlig mannen som scoret begge målene under forrige kamp mot Real Sociedad. Shakhtar Donetsk må derimot klare seg uten brasilianske Wellington Nem, som ble utelatt av Champions League-troppen etter at han pådrog seg en kneskade etter overgangen fra Fluminense i sommer.

Shakhtar Donetsk har aldri tapt mot et engelsk lag på hjemmebane i Champions League, men Wayne Rooney er ikke en helt ukjent spiller på Donbass Arena. Scouseren scoret nemlig kampens eneste mål mellom England og Ukraina under EM-mesterskapet i 2012, og sendte dermed vertsnasjonen ut av gruppespillet.

Manchester United

Manchester United v Bayer Leverkusen - UEFA Champions League
Målscorere: Rooney og van Persie havnet begge på scoringslisten mot Bayern Leverkusen.

United har vunnet Champions League tre ganger tidligere, senest i 2007/08 under Sir Alex Ferguson. De røde djevlene fikk en herlig start på Champions League med 4-2-seieren over Bayer Leverkusen, men alt er ikke like rosenrødt hjemme i den engelske ligaen. De regjerende mesterne har kun tatt syv poeng på deres seks første kamper, noe som er klubbens verste start på sesongen siden 1986/87. Og etter lørdagens serierunde fikk David Moyes hard medfart av sine egne supportere samt i engelske medier.

United har aldri spilt mot Donetsk tidligere, men det er nok betryggende å vite at de er ubeseiret mot andre ukrainske klubber. Fra tidligere møter mot Dynamo Kiev har United vunnet tre og spilt én uavgjort.

Robin van Persie returnerte fra skade under lørdagens kamp mot West Bromwich, men ifølge David Moyes under tirsdagens pressekonferanse er det usikkert om han kommer til å være blant startelleveren. Nemanja Vidic og Patrice Evra, som begge ble hvilt mot West Bromwich, er tilbake i troppen. Det er også Nani som mistet åpningskampen grunnet suspensjon, men United-vingen er nå tilbake igjen.

Under forrige kamp mot Bayern Leverkusen scoret Rooney to mål, noe som gjorde ham til den beste britiske målscoreren med 29 mål totalt. Og Robin van Persie har prestert å score i 10 Champions League-sesonger.

Dommeren

FC Bayern Muenchen v Arsenal FC - UEFA Champions League Round of 16
Pavel Královec: Er mannen som skal dømme oppgjøret onsdag.

Pavel Královec er mannen som har fått i oppgave å dømme oppgjøret på Donbass Arena. Tsjekkeren har vært dommer i FIFA siden 2005, og onsdag dømmer han sin første kamp for United. Královec dømte fjorårets Champions League-kamp mellom Manchester City og Borussia Dortmund som endte 1-1.

Kampen spilles på Donbass Arena onsdag kl.20:45 skandinavisk tid. I Norge og Sverige vises kampen på Viasat Motor, mens den i Danmark er tilgjengelig på TV3 Sport 1. Du kan også følge kampen på nettbaserte Viaplay, eventuelt via liveoppdateringer her på united.no. 

 

Powered by Labrador CMS