fanspr

Frykter Knighton-intervjuet vil splitte fansen

Michael Knighton har annonsert at han har planer om å kjøpe Manchester United. Supporterorganisasjonen MUST frykter oppkjøpsforsøket kan splitte fansen.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag ettermiddag gikk MUST-leder Ian Stirling hardt ut mot Knightons oppkjøpsplaner på Twitter:

– Han er en gambler, bløffer og selvpromotør. Det er større sjanse for at romvesener kjøper United enn at Knighton fronter et konsortium av milliardærer, skrev Stirling, som har vært i MUST-styret siden 2004 og er en kjent representant for supporterne i Manchester.

Overfor united.no understreker Stirling at MUSTs offisielle standpunkt er at Knighton må bringe informasjon til bordet før de kan ta stilling til om de støtter forslaget eller ikke.

– Hvis noen ønsker å kjøpe Manchester United og søker vår støtte, må de gi oss visse opplysninger. Uten informasjon om budet, kan ikke vi støtte det, sier Stirling.

– Men se på historien til Michael Knighton. På bakgrunn av det, er det eksepsjonelt usannsynlig at dette budet vil bli en realitet. 

YouTube-intervjuet der Knighton garanterer at han vil legge fram et bud på klubben til Glazer skapte naturligvis overskrifter.

MUST frykter saken kan få ringvirkninger i supportermiljøet. Før ligastarten mot Brighton protesterte grupperingen «The 1958» utenfor Old Trafford.

– Vi ønsker at United-fansen skal stå samlet, og vi er bekymret for at dette kan splitte supportermiljøet, sier Stirling.

Samtidig jobber MUST i disse dager med sitt «Fan Share Scheme». I skrivende stund stemmer organisasjonens medlemmer over om forslaget skal sendes videre til styret i Manchester United.

MUSTs mål er å skape den største supporterstyrte eiergruppen i verden. Kort oppsummert innebærer FSS at United-fansen vil sitte på aksjer som gir samme stemmerett i beslutningsprosesser som B-aksjene til Glazers. I første omgang er det viktigste å samle så mange aksjonærer som mulig.

Knighton var på sin side kritisk til ordningen, som han mente ikke vil utgjøre noen forskjell.

– Vi tar imot alle innspill, ikke bare fra våre medlemmer. Målet er å bygge en supporterbasert eiergruppe som vil gi oss en sterk stemme i fremtiden. Nå sitter vi med ingenting, og det er dyrt å gå på børsen og kjøpe vanlige aksjer for supportere, svarer Stirling.

– Vi forstår kynismen der ute, tro meg. Men vi kan ikke kjøpe 25 prosent av Manchester United på dagen. Vi må bygge oss opp, og det er det som er planen.

Til info: Den skandinaviske supporterklubben er samarbeidspartner med MUST.

Powered by Labrador CMS