Hyllest til en ekte RØD

Når Old Trafford i kveld forhåpentlig fylles til randen, er det fordi man ønsker å hedre en mann som har viet hele sitt 36 år lange liv til Manchester United.

Publisert Sist oppdatert

Vi snakker selvfølgelig om Gary Neville, United og det engelske landslagets mangeårige, faste høyreback. Utvilsomt en av sin generasjons beste i sin posisjon; og da taler vi ikke bare om England, men på verdensbasis.

En fotballspiller, en ledertype og en rollemodell som aldri har latt seg hindre av naturgitte begrensninger. Gary Neville kan nemlig ikke kalles «den fødte fotballspiller». Mange har vokst opp med et større fotballtalent enn pappa Neville Nevilles førstefødte, men bare svært få har vært i besittelse av Røde Garys tålmodighet, kolossale viljestyrke og store hjerte.

Hadde han ikke hatt alle disse egenskapene, ville neppe mange ha hørt om mannen som i kveld får sin testimonialkamp for lang og tro tjeneste for én og samme klubb. Er det noen som fortjener en slik ære, er det naturligvis Gary Alexander Neville.

Grossist i titler

Gjennom en fantastisk United-karriere vant Neville hele åtte ligamesterskap og tre FA-cuptitler. Han vant Ligacupen to ganger, Champions League (1999), Interkontinentalcupen og VM for klubblag. Sist (faktisk aller først), men ikke minst, var han en av bærebjelkene hos «Class of ’92», den berømte juniorårgangen som vant FA Youth Cup i 1992.

Totalt spilte Gary Neville 602 obligatoriske kamper for klubben i sitt hjerte (566/36), og scoret syv mål på veien. I tillegg representerte han England 85 ganger.

Direktesendes på TV2 PL 1 og på Sumo

Til kveldens kamp mot Juventus, har Neville invitert en rekke av sine gamle kamerater og spillerkolleger – deriblant David Beckham. Det kan nok bli en underholdende, men også følelsesladet, aften. Ikke minst for alle nostalgikerne iblant oss, og det enten vi sitter benket på Old Trafford, eller er så heldige å ha tilgang til TV2 PL 1. Også nettbaserte Sumo overfører testimonialen. Sendingen starter klokken 20.25. God fornøyelse!

Noen kjentfolk om Neville, sakset fra ManUtd.com:

«Da Gary entret garderoben i en alder av 18, virket han mest som en 38-åring. Han hadde nemlig massevis på hjertet allerede den gang. Folk påstår gjerne at jeg var en sytepave, men Nev var mye verre! Han var en førsteklasses proff. Med slik innstilling går man rett hjem hos fansen, men i Garys tilfelle strakk det seg kanskje enda litt lenger. Klubbemblemet syntes nemlig å bety litt mer for ham enn for andre. Han var en fantastisk fyr å ha i garderoben.»

Roy Keane

«Han er, som vi sier i ‘bransjen’, en ‘top man’. Han klaget på alt mulig, men bestandig av de riktige grunnene og i alles interesse. Han fikk oss til å holde oss på tå hev. Dette gjorde det lett å trekke ham opp, men han tok det bestandig fint. I tillegg til å være en utrolig morsom kar, var han i mange år en fantastisk fotballspiller for United og England.»

Andrew Cole

«Gary er en vinnertype. Han spilte under store lederskikkelser som Robbo, Brucey og Keaney, og da Roy (Keane) dro, sto Gary klar til å ta over rollen som lagets leder. Gary var på mange måter lik Denis Irwin, i den forstand at han alltid spilte gode kamper, men uten å tiltrekke seg særlig mye oppmerksomhet. Man trenger slike spillertyper om man vil vinne troféer, og det er derfor Gary har så mange av dem.»

Dwight Yorke

«Da jeg kom hit, hjalp han meg fra første dag med å finne et sted å bo og med å vise meg rundt. Han pratet en hel masse – ja, jeg trodde nesten at han hadde svelget en radio(!) Men jeg er veldig glad for å ha fått spille sammen med ham, for han er profesjonell til fingerspissene. Han spilte bestandig med hjertet utenpå drakten, og han elsker United.»

Patrice Evra

«Han har et brennende engasjement – og er ganske høylydt av seg! Alle la bestandig merke til ham, enten det var i garderoben, i gymmen, på sykkelen, ombord i et fly, eller for den saks skyld, hvor som helst. Han er bare en suveren fyr og en kolossal United-fan. Han har levd drømmen ved å spille så lenge for denne klubben. Det er et privilegium for alle å spille her, men når du har vokst opp som fan av klubben, blir det bare enda bedre.»

Edwin van der Sar

«Fra han var 18 og til langt opp i 30-årene var det ikke mange bedre backer enn ham i denne verden. Ikke bare var han en førsteklasses forsvarsspiller, men han og David Beckham må sammen ha stått bak dusinvis på dusinvis med scoringer da de drev på langs høyrekanten. Gary har vært en fantastisk tjener for denne klubben.»

Michael Owen

GARY NEVILLE – EN UNITED-LEGENDE!

Powered by Labrador CMS