shawmag

«Nå må Maguire vrakes, men Shaw må starte i VM»

Publisert Sist oppdatert

Luke Shaw scoret, men det ble dessverre ingen stor dag for Harry Maguire mot Tyskland.

Ett ballmist og påfølgende dårlig takling ga tyskerne straffe og mål. Et annet balltap førte noen sekunder senere også til baklengsmål i 3-3-kampen mot Tyskland.

Maguire forlot senere Wembley med en mistenkt strekk.

Med en dårlig prestasjon er det Maguire-bilder og overskrifter som preger engelsk presse tirsdag.

– Maguire mistakes leave Southgate horribly exposed, er tittelen i The Times.

De har en lengre sak der de har fulgt ham bortimot spark for spark gjennom kampen. De skriver at han faktisk ble sunget for i et øyeblikk før pause, men at det ikke var nok til å få på plass selvtilliten hans.

– Fem minutter ut i 2. omgang så var det imidlertid katastrofe, (…) med to klare feil. Det var overraskende at det trengtes VAR for å gi Tyskland straffe.

harryeng
SIDE VED SIDE: Gareth Southgate har snakket Harry Maguire opp ved hver eneste anledning, men engelsk presse mener at United-kapteinen nå er blitt et problem for treneren.

– Det setter Gareth Southgate i en utsatt posisjon. Hvis noen skulle gjort en tabbe så ville det vært bedre om alle andre enn Maguire gjorde den – fordi han er fundamentet som Southgates England er bygd på. Hans tilstedeværelse er selve symbolet på det Southgate representerer. Southgate står for lojalitet og tillit til sine utvalgte. (…)

– Alt det er fint når det er gode tider, men når England sliter så representerer Maguire i stedet et England som har gått seg fast og en manager som ikke vil tilpasse seg. Lojalitet fremstår nå som en stor gambling. Det er blitt England nå – å insistere på at formelen er rett og nekte å tilpasse seg, heter det i The Times.

BBC: – Et problem

Det sier en del når selv BBC går etter United-kapteinen.

– Harry Maguire er blitt et problem for Gareth Southgate, er tittelen der.

– Det store problemet, et som ikke vil forsvinne, er at Maguire viste nøyaktig hvorfor han er vraket i Manchester United, og hvorfor det stilles så mange spørsmål om Southgates gjentatte tillit til ham.

– Maguires selvtillit er knust. Han er håpløst ute av form, og det er ikke noe tegn – og det burde det heller ikke være etter denne kampen – på at United-manager Erik ten Hag kommer til å bruke ham særlig mye før VM. Southgate står side med side med Maguire selv om alle bevis peker mot at det ikke hjelper spilleren. Jo da, en god Maguire-prestasjon ville redusert støyen rundt ham, men denne prestasjonen har ført til nøyaktig det motsatte, skriver Phil McNulty.

Maguire får dårligst på samtlige engelske spillerbørser, men får selskap av keeper Nick Pope nederst på et par av dem.

Daily Mail trillet en 4er på spillerbørsen i Maguires retning – ett poeng dårligere enn for den nest dårligste.

– Buet på da navnet hans ble lest opp, lagde straffen og så et ballmist før det andre målet. Det var ukomfortabelt å se på, heter det i dommen.

triosang
SANG FOR FULL HALS: Så gjenstår det å se om Maguire får sjansen til å gjøre det utpå banen når VM starter i november.

Toppsaken i The Telegraph heter: «Maguire’s performance totally undermined Gareth Southgates faith».

Jason Burt skriver følgende:

– Dette var en prestasjon fra en skjør spiller helt tom for selvtillit. (…) Straffesituasjonen må bety at det det må være stor tvil på om Maguire faktisk kan starte i fotball-VM. Prestasjonen vil føre til flere spørsmål om hvordan Gareth Southgate tenker.

– Han har selv kommet til at Maguire ikke har sviktet England, men vel, han gjorde det i denne kampen, han var ikke imponerende mot Italia – så spiralen fortsetter. (…) Det er nå en legitim debatt på om Maguire er en byrde for England.

Daily Mirror fastslår i sine hovedpunkter fra kampen at det er på tide å vrake Maguire, med mindre han drastisk kan finne form mellom nå og november.

The Guardian skriver mye det samme.

– Det som skjedde (mandag kveld) trenger ikke å være negativt. Dette ga oss informasjon, og den var at Maguire, akkurat nå, ikke er i form eller klar til å levere på dette nivået. (…)

– Lojalitet er bra helt frem til det ikke lenger er bra, men det er fortsatt tid til å endre på dette. (…) Hvis Southgate virkelig skal være nådeløs, som han har sagt, så må han vel starte med å være det mot en av sine nærmeste generaler (Maguire).

– Styrket sjansene sine

Luke Shaw kan derimot lese tirsdagens aviser i ro og fred hvis han ønsker en selvtillitsboost.

Det er langt i fra samme fokus på United-spilleren, men han får positiv omtale overalt.

shawutd
SCORET: Shaw med avslutningen som ga 1-2 og fornyet håp for England mot tyskerne. Til slutt endte det 3-3.

– Han ga England håp, skriver Daily Mirror.

Det handlet om den glimrende pasningen til Raheem Sterling før pause, og selvsagt så om reduseringen som endret kampbildet for engelskmennene.

– Shaw styrket sine sjanser for å bli Englands venstre vingback i Qatar, fastslår The Times.

Men Daily Mail går enda lenger:

– Sikker på å få starte mot Iran, skriver de.

Iran er altså Englands neste motstander og den første motstanderen i fotball-VM. Kampen spilles 21. november.

LES OGSÅ: Bjarte Valens kommentar om Maguire etter kampen

Powered by Labrador CMS