– Maguire-rettssak går som planlagt til tross for at coronasmitte delvis stengte tinghuset

Engelske medier skriver at tirsdagens rettsmøte der saken til Harry Maguire skal opp står i fare for å bli utsatt på grunn av coronasmitte i bygningen.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge Daily Mail er rådhuset på Syros delvis stengt etter at en av de ansatte nylig avla positiv coronatest. Flere andre skal også ha vist symptomer. Lokale myndigheter jobber med å åpne tinghuset igjen, men tirsdagens rettssak står i fare for å bli utsatt.

En annen journalist i Hellas skriver imidlertid at saken vil opp som planlagt.

Ferien ble ikke like avslappende som Maguire forventet, da han natt til fredag ble arrestert i Hellas.

Maguire og hans venner skal ha vært i slagsmål med andre engelskmenn utenfor et utested, og har blitt anklaget for å motsette seg arrestasjon da politiet kom til stedet.

United-kapteinen returnerte til England søndag, ifølge Daily Mail.

Kan være fri mann på tirsdag

Det kan imidlertid se ut som at saken ikke får like store strafferettslige konsekvenser for 27-åringen som først fryktet.

The Telegraph skriver at saken har blitt nedgradert fra en forbrytelse til en forseelse. Ifølge en jussekspert den engelske avisen har snakket med, vil dette si at Maguire kan være en fri mann allerede etter tirsdagens rettsmøte.

Engelskmannen trenger ikke selv å møte opp på rettsmøtet, men han kan bli anbefalt å være tilstede likevel, for å kunne svare på spørsmål.

Ifølge The Guardian er Maguire siktet for det som vel må kunne oversettes til kroppskrenkelse og fornærmelser. Han skal selv ha benektet alle beskyldningene mot seg selv.

Tidligere har det blitt sagt at United-kapteinen risikerte å bli dømt til tre års fengsel for sine handlinger. The Telegraph siterer Sunday Mirror på at Maguire i dette tilfellet likevel kan betale seg ut av en fengselsstraff.

En gresk advokat skal ha fortalt avisen at midtstopperen kan slippe unna fengsel ved å betale opp til 90.000 pund. Dette skal være en plan greske myndigheter har fordi de sliter med overfylte fengsler.

Skal snakke med Southgate

Maguire kommer visstnok til å ha en samtale med England-sjef Gareth Southgate i løpet av de neste dagene.

Allerede 5. september skal «Three Lions» møte Island i Nations League, og de to skal nå bli enige om hvordan veien blir videre for midtstopperen, ifølge engelsk medier.

SKAL SNAKKE UT: Harry Maguire har blitt en viktig mann i Gareth Southgates lag. Nå venter en alvorsprat før neste landslagssamling.

Southgate har tidligere slått hardt ned på utenomsportslig støy, blant annet da Raheem Sterling ble utelatt fra laget etter å ha kranglet med Joe Gomez på landslagssamling.

Maguire var forventet å dra hjem til England lørdag, og avbryter dermed Hellas-ferien. 27-åringen dro til øyriket med en vennegjeng tidligere denne uken, i den første av spillernes to ferieuker.

United har fått utsatt seriestarten i Premier League til 19. september, men landslagsspillerne i stallen vil fortsatt bare få to uker oppkjøring med laget før dette.

Powered by Labrador CMS