Må gjenreise kjerringa

PREVIEW: Manchester United bør slå Fulham hvis de skal ende på topp fire.

Publisert Sist oppdatert

Lørdag økte avstanden til 4.plassen med tre poeng og det skiller nå ti poeng mellom Manchester United og topp fire. Det betyr med andre ord at United bør slå Fulham på hjemmebane søndag. Fulham på sin side ligger helt nederst på tabellen etter 3-0-tap mot Southampton sist runde, og er like avhengig som United av tre poeng.

Manchester United

Manchester United har tapt tre av de fem siste kampene og vil gjenreise skuta etter 2-1-tapet mot Stoke sist seriekamp. Stoke-seieren kostet ikke bare tre poeng, men også to skader United ikke trengte. Jonny Evans og Phil Jones er begge usikker før kampen og en ny backrekke må komponeres. Heldigvis er Nemanja Vidic tilbake fra karantene.

Offensivt kan David Moyes velge og vrake. Både Robin van Persie og Wayne Rooney var tilbake mot Stoke og vi kan endelig få se trippelen med Juan Mata, van Persie og Rooney fra start. United har vunnet alle de fem siste oppgjørene mot Fulham på Old Trafford, sist i FA-cupens fjerde runde i fjor da de vant 4-1. I sesongens første oppgjør mot Fulham vant United 3-1 der både van Persie og Rooney scoret.

Fulham

Fulham ligger helt sist i Premier League og har kun vunnet en av de fem siste kampene. Laget fra Vest-London trenger alle poengene de kan få i innspurten, men har nok ikke regnet med at tre av dem skal komme på Old Trafford. Sist gang de vant på Old Trafford var i 2003 og de har kun vunnet en av sine seks siste bortekamper.

Tidligere United-trener René Meulensteen er tilbake på Old Trafford, denne gang som Fulham-manager. Til nå har det ikke gått så bra, med kun tre seire på elleve forsøk i ligaen.

På siste overgangsdag hentet Fulham Lewis Holtby og to United-gutter, Ryan Tunnicliffe og Larnell Cole. Både Cole og Tunnicliffe kan få sin debut på Old Trafford.

rvp245
SCORING: RvP mot Fulham i november 2013.

Skadesituasjonen er heller ikke så bra i Fulham. Fem spillere på skadelisten, blant annet Kieran Richardson og John Arne Riise som begge er faste inventar i førsteelleveren. Det blir spennende å se hvilket lag Meulensteen sender utpå.

Dommeren

Kampens dommer blir Kevin Friend. Friend startet tidlig sin dommerkarriere og har siden 2009 vært Premier League-dommer. Manchester United har vunnet alle kamper der Friend har dømt, sist i fjor mot Sunderland da United vant 1-0. Han dømte også oppgjøret mot Fulham i 2012 da United vant 3-2. Dette er første gang Friend dømmer United denne sesongen.

Friend har dømt Fulham en rekke ganger, men kun en kamp denne sesongen. Dette i Fulhams 4-2-tapet mot Manchester City. Sist gang Fulham vant når Friend var dommer var i 2011, da de slo Liverpool 1-0.

Powered by Labrador CMS