Ny liste – disse fem er i best form akkurat nå

Ifølge vårt nye konsept er Aaron Wan-Bissaka og Harry Maguire de to formspillerne i sesonginnledningen.

Publisert Sist oppdatert

«Formtoppen» er en liste der vi med jevne mellomrom rangerer United-spillerne etter deres prestasjoner i de fem siste kampene.

Vurderingene gjøres av fem uavhengige «dommere» som gir hver spiller poeng i hver kamp. Poengsystemet skiller seg ut fra en ordinær spillerbørs ved at vi isolerer spillerens prestasjon og fjerner resultatet fra vurderingene, i tillegg til at også statistikk legges inn i regnestykket. Totalscoren er et gjennomsnitt av poengene som er gitt og går fra 0 til 100.

For at en spiller skal være kvalifisert for listen med en totalscore må han ha vært involvert i minst tre av de fem kampene i perioden, og minst én av dem må være kamp nummer fire eller fem – altså de to siste som er spilt.

Listen oppdateres én gang i uken.


Totalscore: 71.2 poeng

Det er to nysigneringer som kjemper om den første topplasseringen i «Formtoppen», og det er Aaron Wan-Bissaka som trekker det lengste strået med til sammen 71.2 poeng.

Forsvarskollega Harry Maguire hadde beste poengsum i forrige kamp mot Leicester med 78 poeng, men Wan-Bissaka var ikke mye dårligere med 71 poeng og holder med det Maguire unna med 0.2 poengs margin på listen.

Wan-Bissaka har etter sommerens overgang gått inn på høyrebacken med største selvfølgelighet og ble også kåret til månedens spiller i august i Supporterklubben.

Totalscore: 71.0 poeng

Også Maguire har levert bunnsolid i sine første United-kamper med en totalscore på 71 poeng.

Kanskje er det litt overraskende at det er to forsvarsspillere som topper rankingen, all den tid Manchester United bare har holdt nullen i to av fem kamper så langt. Samtidig viser statistikken at ingen forsvar har vært bedre i Premier League.

Totalscore: 68.0 poeng

Plass nummer tre tar Scott McTominay, som ligger et stykke bak Wan-Bissaka og Maguire med 68 poeng.

Den unge skotten har vært utvilsomt vært en viktig brikke for Ole Gunnar Solskjær i innledningen, og kom best ut mot Leicester med 77 poeng – uten Paul Pogba ved sin side.

Totalscore: 67.1 poeng

Kapteinen er nummer fire med 67.1 poeng.

Ashley Young kom inn for skadde Luke Shaw og har ifølge våre vurderinger gjort jobben. Til sammenligning står Shaw med en totalscore på 62.8, altså et stykke bak Young.

Sannsynligvis er ikke Shaw klar til noen av kampene i den kommende perioden mot Astana og West Ham.

Totalscore: 66.3 poeng

Den siste plassen på listen tar Marcus Rashford foran Paul Pogba med minste margin. Rashford plukker med seg 66.3 poeng, mens Pogba står med 66.2.

21-åringen startet sesongen med et smell i 4-0-seieren mot Chelsea, men måtte vente helt til femte runde på neste scoring, som resulterte i tre poeng mot Leicester.

For øvrig:

  • Anthony Martial er den spilleren med flest poeng av alle. Men fordi franskmannen ikke var involvert i noen av de to siste kampene mot Southampton og Leicester, er ikke poengsummen på 73.2 poeng gjeldende.
  • Nederst på listen ligger Jesse Lingard med 60.1 poeng.
  • Daniel James ble kåret til månedens spiller i august av klubben, men er ikke engang topp fem på «Formtoppen». 21-åringen er nummer sju med 65.4 poeng.

Periode: Chelsea 4-0, Wolverhampton 1-1, Crystal Palace 1-2, Southampton 1-1, Leicester 1-0.

Neste måling: Etter Astana (h) og West Ham (b).

Powered by Labrador CMS