Er noen i bedre form enn Williams?

Øverst på «Formtoppen»-haugen troner 19-årige Brandon Williams.

Publisert Sist oppdatert

«Formtoppen» er en liste der vi med jevne mellomrom rangerer United-spillerne etter deres prestasjoner i de fem siste kampene.

Vurderingene gjøres av fem uavhengige «dommere» som gir hver spiller poeng i hver kamp. Poengsystemet skiller seg ut fra en ordinær spillerbørs ved at vi isolerer spillerens prestasjon og fjerner resultatet fra vurderingene, i tillegg til at også statistikk legges inn i regnestykket. Totalscoren er et gjennomsnitt av poengene som er gitt og går fra 0 til 100.

For at en spiller skal være kvalifisert for listen med en totalscore må han ha vært involvert i minst tre av de fem kampene i perioden, og minst én av dem må være kamp nummer fire eller fem – altså de to siste som er spilt.

Listen oppdateres én gang i uken.


Totalscore: 69.1
Forrige måling: Ikke kvalifisert

Brandon Williams er den første tenåringen som topper «Formtoppen»!

19-åringen har vært et friskt pust på venstrebacken, og mange lurer på om unggutten allerede har overtatt førstelagsbilletten til Luke Shaw.

To solide forestillinger sender Williams til topps. I 2-0-seieren mot Burnley fikk han 76.2 poeng. Mot Norwich (4-0) huskes han best for den enorme sjansen han misbrukte, men han skaffet også straffespark, noe som ga en score på 79 poeng.

Williams tar ledelsen med ganske god margin. Dette handler delvis om at flere spillere fikk dårlig med poeng mot Arsenal, (0-2), Wolverhampton (0-0) og Manchester City (1-3).

19-åringen er den sjette spilleren som topper listen.

Totalscore: 66.3
Forrige måling: 3. plass

Franskmannen tar ett steg opp på pallen fra forrige måling.

Var ikke involvert mot Wolverhampton og spilte bare ni minutter mot Manchester City, før han returnerte med scoring mot Norwich.

Overraskende at han ligger foran Marcus Rashford? Det kommer vi til nedenfor!

Totalscore: 66.1
Forrige måling: 7. plass

Omsider er forsvarssjefen tilbake på «Formtoppen».

80-millionersmannen har ikke vært inne på topp fem de siste sju målingene. Med gode kamper mot Wolverhampton (74 poeng) og Norwich (70 poeng) avanserer 26-åringen fire plasser til tredjeplass.

Totalscore: 63.7
Forrige måling: 4. plass

Fjerdeplassen tilhører liksom Fred den nå. Vært der i tre målinger på rad.

Spiller fast nå som både Paul Pogba og Scott McTominay er ute med skader, og leverer stort sett jevnt med 60-70 poeng hver kamp.

Totalscore: 63.1
Forrige måling: 2. plass

Hvordan kan Manchester Uniteds beste spiller og toppscorer være nummer fem på listen?

Det handler først og fremst om at Marcus Rashford spiller så godt som alle kampene, noe som slår ut på både godt og vondt. Denne gangen er det svake kamper mot Wolverhampton (58 poeng) og Manchester City (57.2 poeng) som gjør at han faller tre plasser.

Sammenligner vi med Martial fikk ikke franskmannen poeng i noen av de to nevnte kampene, der samtlige på banen scoret lavt, noe som gjør snittet hans godt.

Tomålsscorer Rashford fikk flest poeng av alle mot Norwich med 80.6 poeng, men det er likevel ikke nok til å true Williams på topp.


Ellers:

  • Andreas Pereira toppet sist, men faller som en stein til en 7. plass.
  • Ikke overraskende ble det satt ny bunnotering i 1-3-tapet mot Manchester City. Jesse Lingard fikk 29.8 poeng og slår dermed sin egen «rekord» mot Arsenal da han fikk 34.8 poeng.
  • Ganske overraskende havner Mason Greenwood sist på denne målingen. 18-åringen fikk under 60 poeng mot både Arsenal, Wolverhampton og Manchester City. Greenwood scoret mot Norwich, men spilte ikke lenge nok til at han fikk poeng, noe som naturligvis ville bidratt til en penere totalscore.
  • Med 89.4 poeng satte Marcus Rashford ny rekord i en enkeltkamp mot Tottenham.

Periode: 2-0 Burnley, 0-2 Arsenal, Wolverhampton 0-0, Manchester City 1-3, Norwich 4-0.

Neste måling: Etter Wolverhampton (h) og Liverpool (b). 

Powered by Labrador CMS