magvid

Slik går det når de spiller sammen

Publisert Sist oppdatert

Med Lisandro Martinez og Raphaël Varane – Uniteds faste stopperpar – ute med skader, er det trolig duket for Harry Maguire og Victor Lindelöf som makkere mot Nottingham Forest.

I så fall blir det duoens totalt femte kamp sammen fra start denne sesongen.

Hvordan har det gått i kampene engelskmannen og svensken har dannet tospann?

United – Real Sociedad 0-1: Stopperduoens første start sammen denne sesongen kom i hjemmetapet mot Real Sociedad i den første kampen i Europa League-gruppespillet. Scoringen kom på straffespark etter en svært kontroversiell handsavgjørelse. Victor Lindelöf opererte for øvrig på høyrebacken etter at Lisandro Martinez kom inn i pausen.

Manchester United v Real Sociedad: Group E - UEFA Europa League
DET ENESTE TAPET: Harry Maguire og Victor Lindelöf har kun tapt én kamp de har spilt sammen fra start. Det var mot Real Sociedad.

United – Bournemouth 3-0: Maguire og Lindelöf bidro til at United holdt nullen hjemme mot Bournemouth i deres andre og foreløpig  eneste Premier League-kamp sammen denne sesongen. Lindelöf kom best ut på børsene av de to etter forestillingen.

United – Reading 3-1: FA-cupkampen mot laget fra Championship huskes kanskje best for Carrolls takling på Eriksen. Maguire og Lindelöf hadde en godkjent dag på jobb og var ikke involvert i baklengsmålet, som kom etter et hjørnespark.

vidli
KUN STARTET FEM: Victor Lindelöf har fått svært begrenset med muligheter i ligaen denne sesongen.

United – West Ham 3-1: Stopperduoens fjerde og foreløpig siste kamp sammen fra start denne sesongen endte med seier og avansement i FA-cupen på David Moyes og West Hams bekostning. Både Maguire og Lindelöf trøblet en del med tempoet og fysikken til Michail Antonio. Lindelöf ble for øvrig tatt av etter timen spilt.

Fasiten lyder dermed som følger: Maguire og Lindelöf har spilt fire ganger sammen fra start, vunnet tre og tapt én kamp denne sesongen. Målforskjell: 9-2.

Fotballekspert Lars Tjærnås mener det blir svært viktig å få stablet Raphaël Varane på beina i Lisandro Martinez’ skadefravær.

– Jeg tror de klarer topp fire, men det forutsetter at Varane får med seg de siste kampene. Maguire og Lindelöf har for klare begrensninger både i igangsettingsspill og på mobilitet, sier han til united.no.

Maguire står for øvrig med seks Premier League-kamper fra start denne sesongen. Det er én mer enn Lindelöf sine fem.

Søndag økes trolig antallet til henholdsvis syv og seks.

Powered by Labrador CMS