Utvidet ferie for Paddy

Er blitt innvilget en ekstra friuke for å komme til hektene.

Publisert Sist oppdatert

Mens Uniteds faste forsvarsrekke – pluss reserver, var indisponert i kortere eller lengre perioder, slått til jorden av kneskader, leggskader, rygg- og lyskeproblemer, var det én mann som klarte å holde seg på beina gjennom hele 2009/10-sesongen: Patrice Evra spilte flere kamper enn noen av sine lagkamerater, og var i tillegg fast innslag på det skandaleomsuste franske landslaget som for to uker siden måtte dra hjem fra Sør-Afrika-VM med halen mellom beina.

Men det er ikke bare sportslige utskeielser som har bidratt til å tappe saft ut av den 171 cm høye Senegal-fødte kroppen: Som landslagskaptein ble nemlig Monsieur Evra beskyldt for å være selve «bandelederen» i det beryktede spilleropprøret mot egen landslagsledelse, et opprør som førte til hjemsendelse av Nicolas Anelka og toppet seg med treningsboikott.

Hva som egentlig foregikk innad i den franske troppen får vi kanskje aldri noe presist svar på. Likevel er det lett å anta at begivenhetene som utspant seg i Sør-Afrika ble til en betydelig stressfaktor for de impliserte, og da ikke minst for Patrice Evra.

Det skjønner også Sir Alex Ferguson. Vel mener han at de franske spillerne gikk langt over streken med sin oppførsel, men United-manageren innser at hans franske venstreback nok har behov for litt mer ferie enn de øvrige av klubbens VM-deltakere. Mens de har fått innvilget tre ukers fri, har Evra – ifølge Express.co.uk, fått beskjed om å lade batteriene i fire.

Powered by Labrador CMS