Fem ting vi lærte av Solskjær-debuten

Smilene er tilbake, Lindelöf levde opp til kallenavnet sitt og Manchester United har ikke glemt gamle kunster.

Publisert Sist oppdatert

1. Manchester United har ikke glemt gamle kunster

– Jeg ønsker at spillerne skal være som barn som elsker å spille fotball foran verdens beste supportere, sa Solskjær på sin første pressekonferanse som United-sjef.

Det er én ting å si det, men en annen ting er å få det realisert på banen. Og det gjorde samtlige elleve spillere Solskjær valgte mot Cardiff – foran verdens beste bortesupportere.

Vi så kreative midtbanespillere, hurtige kombinasjoner, høytflyvende backer og offensive stoppere. Når så vi dette sist? 

United tok grep om kampen fra første minutt, og tok heller aldri foten av gasspedalen. Måten vi responderte på Cardiffs utligningsmål var rett og slett eksemplarisk, men best av alt var angrepsviljen som varte i samtlige 90 minutter.

ATTACK, ATTACK, ATTACK: Det er akkurat det Manchester United skal gjøre, og endelig fikk vi se det i praksis igjen.

2. Derfor kalles han «Ice Man»

Victor Lindelöf ble hentet fra Benfica som en moderne stoppertype, som i Portugal viste ro med ballen, spillerforståelse over snittet og en solid pasningsfot.

Ingen av disse tingene har vi sett mye til under José Mourinho, men allerede i Solskjærs første kamp fikk vi se tegn på hvor kallenavnet kommer fra.

Lindelöf hadde tydelig fått nye instruksjoner fra Solskjær, og nå fikk svensken gjøre mer enn å spille ballen til første ledige midtbanespiller. På et tidspunkt var stopperen helt oppe i motstanderens boks på et sugende løp, og hadde Rashford spilt ballen tilbake i feltet kunne han også fått sitt første United-mål.

Det virket som at det var først nå vi fikk se hvorfor han i utgangspunktet ble hentet av Mourinho, og fortsetter han i dette sporet under Solskjær kan det bli en meget spennende andre halvdel av sesongen for Uniteds midtstopper.

STOR: Victor Lindelöf viste svært gode tendenser i midtforsvaret til United mot Cardiff.

3. Nå kan Paul Pogba blomstre

Paul Pogba har levert mange gode kamper for Manchester United, men denne sesongen befant Uniteds VM-vinner seg stadig mer på benken. Det skal tilsynelatende ha vært svært dårlig stemning mellom Pogba og Mourinho, og diskusjonen om hvor Pogba egentlig er best har vart omtrent siden han først kom tilbake til klubben.

På lørdag var han enorm, Paul Pogba. Hvor har denne utgaven av franskmannen vært?

Solskjær har tidligere trent Pogba på reservene, og uttalte i ettertid at han ville bygget laget sitt rundt spilleren. Kanskje er det en god idé, all den tid Pogba leverte tre målgivende på lørdag – like mange som han hadde på de foregående 17 Premier League-rundene.

4. Denne gjengen betyr glede

– Fotball er enkelt når man har så gode spillere, sa Solskjær til pressen etter seieren i Wales.

Og ja, fotball kan faktisk være såre enkelt.

Et godt utgangspunkt er uansett at man har det gøy, noe som tilsynelatende har vært fraværende hos United-spillerne store deler av denne sesongen. 

GJENG: Kieran McKenna, Mike Phelan, Ole Gunnar Solskjær og Michael Carrick har fått smilene tilbake.

På lørdag var smilene tilbake. Og for en effekt det hadde. Noe så enkelt, men likevel essensielt for at man har det ålreit på jobb. Det var det elleve rødkledde fotballspillere som hadde lørdag kveld – og effekten var der for alle å se.

5. En perfekt Ferguson-link

For første gang siden Sir Alex Fergusons siste kamp i Premier League, har United scoret fem mål i en og samme Premier League-kamp.

Solskjær maktet altså det David Moyes (34 kamper), Ryan Giggs (4 kamper) Louis van Gaal (76 kamper) og José Mourinho (93 kamper) ikke klarte – og det i sin første kamp.

Vi spiller modig, vi bruker ferdighetene våre, og vi tar risiko. 5-5-kampen mot West Bromwich var den perfekte avslutningen for Ferguson, sa Solskjær i sitt første møte med pressen som United-sjef. 

SJEFER: Lite visste Ole Gunnar Solskjær, som her nylig har avgjort Champions League-finalen, at han en dag ville sitte i stolen til Sir Alex Ferguson.

Det spørs om Sir Alex selv er enig i at det var den beste avslutningen han kunne fått, men det er få som vil være uenig i at det er den beste starten Ole Gunnar Solskjær kunne fått.

Når vi også legger til kontakten som har vært mellom Solskjær og Ferguson de siste dagene, er det nesten vanskelig å legge de fem målene kun på tilfeldigheter.

Powered by Labrador CMS