Blomqvist med Olise-advarsel: – Se hva som skjedde med Sancho

MANCHESTER: Jesper Blomqvist mener det er viktigere at Manchester United ser seg selv i speilet enn å punge ut for nye forsterkninger på overgangsmarkedet.

Publisert

Torsdag kveld var svensken til stede da «99»-dokumentaren hadde verdenspremiere. Sammen med blant andre David Beckham, Dwight Yorke, Andy Cole, Teddy Sheringham, Nicky Butt Gary Neville fikk Blomqvist se Amazon Prime-serien som skildrer dramatikken på Camp Nou og den historiske trippelen.

 – Det er virkelig gøy å se dem igjen. Man kunne bare ønske at man hadde enda litt mer tid sammen, sier Blomqvist til united.no etter å ha hilst på Yorke, Cole og Schmeichel.

For Blomqvist ble Champions League-finalen mot Bayern München den siste kampen han spilte for Manchester United. 25 år etter triumfen er tanken på en trippel ganske fjern på Old Trafford.

Erik ten Hag har ledet laget til to strake FA-cupfinaler, men er under sterkt press som følge av varierende resultater og prestasjoner denne sesongen.

– Det er kjempevanskelig, svarer Blomqvist når united.no spør om Ten Hag bør få fortsette.

– Jeg sier alltid at man skal være forsiktig med trenerbytter. Det som er viktig er at ledelsen står samlet, ser saken på samme måte, og støtter hverandre. Der må man begynne. De må gjøre sin vurdering av Ten Hag, og ta en beslutning sammen.

– Så i dette tilfellet er det ekstra vanskelig synes jeg.

– Må skape et godt miljø

I tillegg til ryktene om hvem som skal ta over for Ten Hag, har det denne uka vært mye skriverier om at Michael Olise står høyt på ønskelisten til Manchester United i sommer.

Crystal Palace-vingen herjet med United på Selhurst Park, og har ifølge rapportene en utkjøpsklausul på 50-60 millioner pund.

Blomqvist ser hvilke kvaliteter United ser i Olise, men sier at det finnes viktigere ting enn overgangsmarkedet akkurat nå. 

– Olise gjorde en fantastisk match mot United, og det er en spiller som virkelig har levert denne sesongen, sier Blomqvist.

– Men ta Jadon Sancho som eksempel. Noen ganger er det ikke spilleren det er noe feil med, men forutsetningene de har.

Jadon Sancho har funnet tilbake til storspillet i gult og svart.

Sancho kom til United for 73 millioner pund i 2021, og ble i vinter sendt tilbake til Borussia Dortmund på lån. Der har 24-åringen funnet tilbake til gamle takter, og 1. juni spiller han Champions League-finale mot Real Madrid på Wembley.

– United er nødt til å skape et godt miljø i klubben, og forstå hvorfor det er så mange spillere som ikke har lyktes. De må skape gode forutsetninger for spillerne som er der, mener Blomqvist.

Om Mainoo: – Wow!

Marcus Rashford er et annet eksempel på en spiller med nedadgående kurve det siste året.

– Jeg vil være forsiktig med å dømme siden jeg ikke vet hva som ligger bak, men dette har vært en frustrerende sesong for ham og for fansen selvfølgelig, sier Blomqvist.

Jesper Blomqvist på rød løper i Manchester.

Alejandro Garnacho har på sin side fått sitt store gjennombrudd.

– Han har vært utrolig imponerende. Jeg synes nesten han er enda bedre på høyresiden enn på venstre. Det blir enda flere gode pasninger og innlegg derfra. Men det er først og fremst mentaliteten hans jeg liker. Han gir jernet, og våger hele tiden. Det å ha en så god andresesong har vært imponerende, så han har vært et stort pluss.

– Hvor god kan han bli?

– Det er opp til ham. Det kommer til å bli tøft for ham nå som alle vet hvor god han er. Men med rett mentalitet kan det bli så bra som helst.

Kobbie Mainoo har imponert for United denne sesongen.

Det samme gjelder Kobbie Mainoo, mener Blomqvist. Denne uka ble 19-åringen nominert til prisen for sesongens unge spiller i Premier League.

– Han imponerer meg enda mer enn Garnacho faktisk. Første gangen jeg så ham tenkte jeg bare «wow». Han har så godt blikk for spillet, utrolig spilleforståelse, rask og sterk, dyktig med ballen, og tar kloke beslutninger. Han spiller så modent. Han er helt fantastisk. Der har vi virkelig noe for fremtiden.

PS! I løpet av våren kommer «Uno»-podkasten med et stort intervju med Jesper Blomqvist om hans United-karriere. I mellomtiden kan du kose deg med tre kjappe med den tidligere United-spilleren her:

Powered by Labrador CMS