Manchester United Women v Everton Women - Barclays FA Women's Super League

Fem ting vi lærte av 3-1-seieren på Old Trafford

Publisert Sist oppdatert

Manchester United-kvinnene vant 3-1 i lagets aller første kamp foran tilskuere på Old Trafford.

United havnet under, men scoringer fra Russo (x2) og Zelem sørget for at de over 20 000 supporterne fikk se et United-lag som tok tre fortjente poeng.

Her er fem ting vi lærte av en god dag for United på Old Trafford.

1. Russos hode er kanskje vårt viktigste angrepsvåpen – har nå headet inn seks mål på to og en halv måned

Hvis United skal klare en topp tre-plassering, så er de helt avhengige av at spillerne som kan utgjøre det lille ekstra gjør nettopp det, og Alessia Russo virker å være i form.

Noe av det første jeg tenkte den første gangen jeg så Russo i aksjon, var at jeg likte hodet hennes – men da tenkte jeg på hvordan hun tenkte, og ikke på hvor god hun er til å heade. Jeg så en råskap og evne til å være direkte som jeg likte veldig godt, men akkurat nå er det utsiden av hodet Russo imponerer mest med.

Etter årsskiftet har hun scoret hele seks mål med hodet for United.

Russos headinger som har gått i mål i 2022:

  • 15/1/2022: Hjemme mot Birmingham i 5-0-seieren.
  • 19/1/2022: Borte mot Arsenal i 1-0-seieren i ligacupen.
  • 5/2/2022: Borte mot Arsenal i 1-1-kampen i ligaen.
  • 5/3/2022: 2-0-scoringen hjemme mot Leicester i 4-0-seieren.
  • 27/2/2022: 1-1-scoringen hjemme mot Everton på Old Trafford (3-1).
  • 27/2/2022: 3-1-scoringen hjemme mot Everton på Old Trafford (3-1).

Russo har for øvrig scoret tre landslagsmål for England, og samtlige har vært med hodet.

LES OGSÅ: Skinner om Russo: – Hvor vakkert er det ikke at en enorm United-fan scorer fremfor Stretford End?

russoladd270322
TO AV NØKKELSPILLERNE I INNSPURTEN: Hayley Ladd og Alessia Russo.

2. Toone og Turner har helt rett angående Batlle

Som en del av oppladningen til kampen, så stilte Ella Toone og Millie Turner opp på en video der de svarte på spørsmål om hvilken United-spiller det er mest sannsynlig at vil gjøre ulike ting.

Det ene spørsmålet var hvilken United-spiller det er mest sannsynlig at vil vinne Ballon d’Or, så var ikke duoen i tvil: Ona Batlle.

– Hun har alt. Hun er teknisk begavet, rask, taper aldri én-mot-én og hun er ung, og kommer bare til å bli bedre, sa Toone om 22-åringen. 

Mot Everton fikk vi igjen se en god høyrebackforestilling av Batlle – den store Old Trafford-gressmatta så ut til å passe henne veldig godt, og hun var en viktig del av grunnen til at United klarte å slå tilbake etter en vanskelig start.

Hun skapte 1-1-målet med sin fotballintelligens, sitt tempo og sin gode innleggsfot, og straffemålet som ga 2-1 kom rett i etterkant av et rykk i verdensklasse av Batlle på høyresiden.

Mye av det United skapte kom fra høyresiden, mens Everton ikke klarte å skape noe på hennes side.

Forhåpentligvis klarer United å beholde Batlle også etter sesongen. Levante-spiss Eva Navarro satt på tribunen for å se venninnen i aksjon, og om det som skal til for å få Batlle til å bli værende er å hente andre spanjoler, som gode Navarro, så kan det fort være en god investering.

Toone og Turner har nemlig helt rett i at Batlle er spilleren med det største potensialet i dagens tropp. 

onabatlle100322
VIKTIG: Ona Batlle.

3. Førte seieren oss nærmere Champions League-billetten? Det er naturlig å svare ja, men jeg svarer tja

Ja, United kom seg over et hinder på veien. Men det var også minimum her. United har ikke råd til flere poengtap før den siste serierunden (hvor United møter Chelsea borte), rett og slett, og er i tillegg kanskje avhengige av City-poengtap.

Hva situasjonen er før siste serierunde kan uansett fort havne om målforskjell, og selv om United har bedre målforskjell enn City per nå (+21 mot Citys +17), så virker det ikke usannsynlig at City utligner det før siste serierunde. City har nemlig én kamp mer igjen, og hengekampen er mot bunnlaget Birmingham, og kanskje er den kampen nok til å sende City foran på målforskjell.

United trenger fort noen storseiere mot slutten av sesongen for å unngå det, og oppgjøret mot Everton var den første sjansen til det. Det er bra det ble 3-1 heller enn 2-1, men det er fortsatt ikke nok til at jeg føler at vi egentlig er nærmere.

United har tre muligheter igjen før Chelsea-kampen: Brighton (H), Aston Villa (B), West Ham (H). Her må det bli ni poeng, og helst en storseier eller to. Hele jakten på tredjeplassen kan tross alt ikke handle om håpet om et City-poengtap.

annullert270322
BLE SNYTT FOR ET MÅL OGSÅ: Martha Thomas og Maria Thorisdottir jubler for mål, men linjedommer vinket feilaktig for offside.

4. Klubben fortjener ros

Det er lett å finne feil i måten kvinnelagene har blitt behandlet på både når det gjelder i Manchester United og i engelsk fotball generelt, men da jeg i februar snakket med flere folk i Manchester med ein viss kjennskap til John Murtough, så fikk jeg et inntrykk av at han ønsket å rette opp i mange av feilene som har blitt gjort, og at han tar det hele på alvor.

Jeg følte meg rett og slett langt tryggere på at denne kampen på Old Trafford ville bli en suksess (tilskuermessig) enn jeg ville følt for både ett eller to år siden.

Joda, de feilstavet Vilde Bøe Risas navn utenfor stadion, og en av MUTV-reporterne omtalte Jackie Groenen som en svensk landslagsspiller, men mye stemte i måten United kommuniserte på i forbindelse med denne kampen. Synligheten i forkant var nemlig god, og United stilte opp med både spillere og manager for både presse og også i intervjuer med supportere.

MUTV-sendingen var av brukbar kvalitet, klubben hyllet U21-laget som vant WSL Academy Cup, klubben samarbeidet godt med supporterne om å få til en syngeseksjon til kampen… generelt var det vanskelig å finne så store problemer i måten United løste dette på, og det er nok en del av grunnen til at over 20 000 var på plass.

Så fortjener også fansen ros for en del av initiativene som ble tatt for å gjøre dette best mulig, og mange supportere har stått skikkelig på i det siste. Det gjelder spesielt gjengen i MUWSC (Manchester United Women Supporters Club), men også folk som Andy Slater, som utenfor stadion bidro til klassisk Old Trafford-kampstemning der han stod og solgte fanzinen Barmy Article. I tillegg sørget United-fansen for at stemningen inne på Old Trafford var god, noe som alltid hjelper.

5. Laget gjorde sitt for å få noen av de «nye» med seg til Leigh – men klubben bør også gjøre en ekstrainnsats nå fremover

Over 20 000 United-supportere tok turen til kampen, men hvor mange møter opp på Leigh kommende helg til kampen mot Brighton?

Når vi får svaret på det, så vil vi vite mer om i hvor stor grad denne kampen på Old Trafford var en suksess.

Det viktigste spørsmålet er nå dette: Hva kan United gjøre for å få flere tilskuere på kamp regelmessig?

Noe av det handler nok om større synlighet, både på MUTV og ManUtd.com, men det er ikke til å legge skjul på at det nok hemmer United en del at de vanligvis spiller hjemmekampene et godt stykke unna Manchester sentrum, og at mange nok synes at reisen er noe kronglete.

Manchester United Women v Birmingham City Women - Barclays FA Women's Super League
UNITEDS HJEMMEBANE: Leigh Sports Village.

At alle kamper skal spilles på Old Trafford er nok ikke den mest realistiske løsningen helt ennå (selv om det ville gått an om søndagens gode oppmøte ble normalen), og en egen stadion ved siden av Old Trafford er nok ikke det mest realistiske ennå. Citys løsning der er ganske god.

Men kan klubben gjøre noe for å sørge for enklere transport til stadion? Kan det ordnes noen gratisbusser fra Manchester sentrum og/eller Old Trafford?

Det er ikke godt å si akkurat hva den beste løsningen er, men klubbens innsats for å få mange tilskuere på United-Everton bør ikke markere slutten på den type innsats. Nå må det jobbes for å få på plass flere tilskuere, uansett hvor en spiller. Mange av de som var på Old Trafford på lørdag fikk nok en god opplevelse, og det må klubben jobbe hardt for å prøve å utnytte. Nå har klubben i alle fall fått sett litt av potensialet som ligger her.

Powered by Labrador CMS