Ryktesaker, uke 1

United skal være villige til å selge Fellaini, og er det mannen til høyre her som blir Uniteds neste manager?

Publisert Sist oppdatert

Forrige ukes rykte:r

Søndag 10. januar:

16.16: Sky Germany-journalisten Alexander Bonengel har liten tro på Muto-ryktet fra Steve Bates i Daily Mirror:

13.06: United har klistret en prislapp, der det står £24 millioner, på Marouane Fellaini. Dette ifølge ikke alltid spesielt treffsikre Simon Mullock i søndagsutgaven av Daily Mirror. Fellaini ønsker seg bort for å beskytte plassen på det belgiske landslaget, men United er ikke villige til å låne ut krølltoppen. Et salg er derimot Van Gaal villig til, men United ønsker å få igjen mesteparten av kjøpesummen fra 2013.

11.56: Kanskje flytter Robert Lewandowski seg i sommer? Det skriver Independents Miguel Delaney at fort kan skje, i alle fall. Real Madrid har lenge vært snakket om som polakkens neste destinasjon, men avisen skriver at Real Madrid og Barcelona vil få kamp fra Chelsea og Manchester-klubbene. Det snakkes om en overgangssum på rundt £70 millioner, og ingen av de engelske klubbene kan vel sies å være favoritter til å sikre seg 27-åringen.

Ferguson ønsket seg Lewandowski til United også, men gikk heller for Robin van Persie da det viste seg at spissen hadde andre planer enn engelsk fotball.

10.58: Daily Mirror skriver også (og igjen er det Steve Bates) at United nærmer seg signeringen av japanske Yoshinori Muto. Det skal være snakk om en pris på rundt £12 millioner for Mainz-spisen.

Sadio Mané skal også være et overgangsmål, skriver avisen, men Muto blir sett på som en mer realistisk januarsignering.

10.51: Ifølge Daily Mirror er Tottenham-manager Mauricio Pochettino en mann som blir vurdert som Louis van Gaals erstatter. Argentineren har imponert United-hierarkiet over tid, og er høyt på ønskelisten ifølge avisen (men hvor høyt sies ikke). Ex-red Laurent Blanc er også på listen, men er i samtaler med PSG om en ny kontrakt.

Artikkelen er skrevet av Steve Bates, som i en periode hadde mye innsideinformasjon i United, men som ikke virker å ha fullt så solide kilder lenger.

Lørdag 9. januar:

19.30: Ifølge vanligvis pålitelige Gianluca Di Marzio skal Manchester United skal nylig ha prøvd å hente Felipe Anderson. Så tidlig som 27.desember skal United ha lagt inn et bud verdt €50m(40m på bordet + 10m bonus). Budet fra United ble avslått av Lazio. 

Les mer her.

16.45: Ifølge COPE skal United være klare til å legge inn et bud på Atletico Madrid-spiller Saul. Budet skal være på ca. €20m. På Twitter skriver Jonas Giæver at United ønsker å signere spanjolen i januar-vinduet, men at de vil prøve igjen i sommer dersom en januar-overgang ikke kommer på plass. 

10.47: United-fans ønsker fremdeles å se Cristiano Ronaldo tilbake på Old Trafford. Men det kommer neppe til å skje, skal vi tro nyansatte Real Madrid-sjef Zinedine Zidane.

– Det er ikke bare det at Ronaldo ikke er til salgs, men han er hjerta og sjela i laget. Jeg ler bare av det, for så lenge jeg er her, går ikke han noen sted, sier franskmannen ifølge Mirror.

Men hva med Gareth Bale? – Jeg ønsker ikke at noen forlater oss og jeg håper ikke at noen gjør det. Jeg planlegger ikke noen kjøp heller, sier Zidane.

10.44: The Mirror skriver at PSG-sjef og ex-United-spiller Laurent Blanc har blitt kontaktet angående United-jobben. Den engelske avisen refererer til «rapporter fra Frankrike», som med andre ord må taes med en klype salt.

Fredag 8. januar:

07.12: Torsdag flørtet Odion Ighalo med United, men Watfords manager sa torsdag at det er uaktuelt å selge Ighalo eller Troy Deeney i januar.

07.10: Uniteds sjanser til å sikre seg Dortmunds Ilkay Gündogan kan ha økt, skriver Daily Express. Dette fordi Juventus skal ha bestemt seg for at de ikke vil ha spilleren som bare har 18 måneder igjen av kontrakten sin.

07.00: United vil forsøke seg med et bud på 65 millioner pund på Chelseas Eden Hazard etter at de har fått vite at de ikke har noen sjanse til å få Gareth Bale til sommeren, skriver Daily Stars Jeremy Cross i en såkalt eksklusiv sak. United vil kjempe mot PSG og Bayern for å få kloa i Hazard, og The Telegraph skriver at også Real Madrid vil ha Hazard.

Torsdag 7. januar:

19.00: United skal være klare til å teste Everton på Romelu Lukaku, skriver David McDonnell i The Mirror. United skal prøve seg med 40 millioner pund, ifølge journalisten, men vet at det trolig først kan bli aktuelt til sommeren. Andre navn som nevnes er Gareth Bale, Harry Kane og Sadio Mane.

18.00: Ifølge The Times skal United ha avslått en rekke lånetilbud på Paddy McNair. Fulham, Blackburn, Burnley og Wolves skal alle ha ønsket nordiren til seg.

10.35: Tirsdag i denne uken dukket det opp meldinger om at United hadde hatt representanter til stede da Benfica i helgen gjestet Vitória Guimarães. Grunnen ble påstått å være Lisboa-klubbens 18 år gamle midtbanespiller Renato Sanches. En ekstra bonus var det nok da at Sanches vartet opp med kampens eneste scoring.
En som følger portugisisk fotball tett, Jan Hagen @PortuBall melder i dag at United igjen var tilstede da Benfica onsdag kveld banket Marítimo 6-0 hjemme på Estádio da Luz. Formålet skal også da ha vært studier av Sanches (som spilte 69 minutter, men ved denne anledning ikke tegnet seg på scoringslisten).

Onsdag 6. januar:

20.10: United får ikke Sadio Mane fra Southampton i januar, skriver Daily Mail. De hevder at det har pågått samtaler mellom klubbene denne uka, men at konklusjonen ble at Southampton nekter å selge midt i sesongen.

18.00: Ifølge Bild har Bayern München satt en prislapp på Thomas Müller, og den viser 200 millioner euro.

17.15: Nick Powell er på vei til Nottingham Forest på lån ut sesongen, melder ITV. Forest ligger midt på tabellen i Championship.

10.30: Den italienske avisen Gazzetta dello Sport hevder at Marouane Fellaini er lysten på å fortsette karrieren i AC Milan. Fellaini kom fra Everton som det første store kjøpet til David Moyes med slet tungt i sin første sesong på Old Trafford. Under Louis van Gaal fikk belgieren sving på karrieren igjen sist sesong, men har kun startet fem ligakamper denne sesongen. 

09.30: Manchester United skal ha fått klarsignal fra Lazio til å hente Felipe Anderson for 36 millioner pund, skriver The Sun. Lazio skal allerede ha utpekt Andersons erstatter, nemlig Stephen El Shaarawy fra AC Milan og dermed er klubben klare til å la Anderson dra. 

08.40: Det er ennå ikke for sent for United å få tak i Pep Guardiola selv om City er storfavoritter, melder The Sun. Guardiola har allerede snakket med begge Manchester-klubbene og akter å gjøre det samme med Arsenal. Guardiola skal imidlertid ha takket nei til et konkret tilbud fra Chelsea melder tabloidavisen.

08.20: Manchester United er klare med et bud på 75 millioner pund for Gareth Bale. Akkurat det er for så vidt ikke noe nytt ettersom flere medier har meldt det samme, men nå skriver Daily Mail at Ryan Giggs skal prøve å overbevise landsmannen om at United er den rette destinasjonen for ham. Bale var en stor fan av Giggs som ung og United håper at de to waliserne vil finne tonen.

Tirsdag 5. januar:

21.25: Den spanske journalisten Guillem Balague hevder at Manchester United er blant flere klubber som har hatt speidere tilstede for å se nærmere på Stokes Bojan Krkic. Også Chelsea og Valencia skal ha vært ute med følere.
Balague hevder videre at den 25 år gamle spanjolen har en utkjøpsklausul på £10 millioner, men at denne bare vil kunne utløses dersom Stoke rykker ned.

13.45: Pep Guardiola har sagt at han ikke fornyet kontrakten sin med Bayern München siden han ønsker å dra til Premier League. Ingen klubber ble imidlertid nevnt med navn. – Tidspunktet for å dra til England er riktig. Jeg har ikke skrevet under for noen klubb enda, men jeg har hatt noen tilbud.

09.00: Sport Witness skriver at Gazetta dello Sport melder at Lazio skal ha senket sitt prisforlangende på Felipe Anderson til 50 millioner euro, og at det nærmer seg et «siste forsøk» fra United…

08.30: United og Atletico Madrid speider visstnok på Benficas supertalent, Renato Sanches. 18-åringen skal være det «neste store», men har en utkjøpsklausul på 80 millioner euro, skriver Sport Witness. Renato har spilt åtte kamper for Benfica denne sesongen, og scoret sitt andre ligamål for klubben da han ble matchvinner i helgas 1-0-seier mot Vitoria.

08.00: Jose Mourinhos representanter skal være frustrerte over at det ikke har vært noen utvikling med tanke på portugiserens sjanse til å bli Uniteds neste manager, skriver ESPN. United skal ha meddelt dem at de ønsker å fortsette med Van Gaal som sjef.

07.10: Lokomotiv Moskva-spiss Oumar Niasse, som er verdsatt til 15 millioner pund, skal være blant spillerne United har speidet på. Han har scoret 12 mål og levert 10 assist på 21 kamper så langt for russerne, skriver The Guardian. Senegaleseren ble kåret til ligaens beste spiller i Russland i 2015.

07.05: Marouane Fellaini kommer ikke til å få lov til å forlate Old Trafford i januar, skriver The Sun. Det skal være Louis van Gaal som har tatt avgjørelsen. Ifølge Daily Mail skal flere klubber, deriblant AC Milan, ha henvendt seg til United om det kunne være mulig å låne belgieren ut sesongen.

07.00: United skal stå klare med 75 milioner pund for å sikre seg Gareth Bale, etter at Real Madrid mandag sparket Rafael Benitez, skriver Mirror.  Overgangen vil først skje til sommeren, men ifølge Mirror og The Times øker kanskje Uniteds sjanser, siden Bale likte Benitez og skal ha sagt til Reals president at han mente at klubben måtte fortsette med Benitez som trener. The Times mener imidlertid at den store lønna – og at prisen kanskje starter på 150 millioner pund – kan bli et problem.

Mandag 4. januar:

19:45: Lazios Felipe Anderson har vært linket til United, og er aktiv på Twitter. Brasilianeren publiserte et bilde fra trening hvor han skrev en tekst som fort ble oppfattet som et hint til en overgang.

Anderson publiserte bildet med teksten over på sin Twitter-konto mandag kveld.

For dere som ikke snakker flytende portugisisk, så betyr det «nytt år, nye muligheter. Vær klar.»

18.00: Leicester Citys storscorer Jamie Vardy har tiltrukket seg interesse fra alle kanter etter en kjempe sesong så langt og flere klubber står i kø om å sikre seg spissens signatur. United er en av klubbene som har blitt linket til engelskmannen, men Leicester skal ifølge Daily Mail være klare til å tilby spissen en kontrakt som vil doble lønnen hans på £40,000 i uken £80,000 for å beholde Premier League toppscorer.

16.00: Ifølge Sky Sports Italia(her linket til Goal.com) kan United møte på problemer i deres ryktet interesse for Lazios Felipe Anderson. Premier League-klubben Watford skal være interessert i å hente Balde Keita fra Lazio, og om den overgangen skulle gå igjennom, vil det bli vanskelig å få Anderson bort fra klubben ettersom det vil være vanskelig for Lazio å gi slipp på begge i samme vindu.

13.35: Benficas unge stjerneskudd, Renato Sanches skal ha tiltrukket seg oppmerksomhet fra Manchester United. Ifølge «rapporter i Portugal» kan han være på vei til Old Trafford.
Sanches er en 18 år gammel midtbanespiller som du kan lese mer om her.

13.15: Årets spiller i Russland i 2015, Lokomotiv Moskva-spissen Oumar Niasse hevdes å kunne stå foran en januarovergang til Premier League.
En rekke klubber, deriblant Manchester United, Chelsea og Tottenham, samt Bayer Leverkusen og Monaco, skal være interessert i den 25 år gamle senegalesiske landslagsspilleren, så spørsmålet er hvem som klarer å sikre seg underskriften hans.
Niasse, som har scoret 12 mål og stått bak 10 assists på 21 kamper for Lokomotiv, sies å foretrekke Premier League, både av profesjonelle og personlige årsaker. Konen hans holder nemlig til i Manchester, noe som ifølge The Guardian gir United en fordel i kampen om Niasses signatur.

13.05: De to italienske avisene La Repubblica og Corriere della Sera melder via 101GreatGoals at AC Milan er interessert i Marouane Fellaini. Ifølge «rapporter» i Italia skal klubben også ha fått avslag på en forespørsel om å få låne belgieren.
Det hevdes at Milan skal ha ytret ønske om at United fortsatt skulle betale deler av Fellainis lønn ved en eventuell låneavtale, men at svaret var blankt nei.
Det påstås videre at Milan ikke har råd til å betale de €25 millionene (£18.5 mill.) Fellaini sies å være verdsatt til, pluss lønnsutbetaling på €3.5 millioner (£2.6 mill.) per sesong.

07.50: PSG-forsvarer Marquinhos er tilbake på radaren. Foran helgens cupkamp mot Wasquehal uttalte den 21 år gamle brasilianeren at han er smigret over å bli nevnt i forbindelse med en overgang til Old Trafford.
Marquinhos er ansett som et av de største talentene i europeisk fotball, men han har fortsatt til gode å spille seg til fast plass hos Laurent Blancs lag, et faktum som frustrerer ham:
– I likhet med alle andre ønsker også jeg å være i startelleveren. Jeg kommer fortsatt til å kjempe for plassen, men det er riktig at jeg blir eldre og man kan ikke venne seg til å sitte på benken. PSG har seks måneder på seg til å vinne titler. Deretter får vi se hva som skjer, sa Marquinhos til JDD ifølge Manchester Evening News.

Powered by Labrador CMS