fans

I dag møter Glazer fansen: – Dagen i dag handler om endring

16 år etter oppkjøpet og seks uker etter at Superligaen kollapset skal Joel Glazer kommunisere med fansen i et formelt møte for første gang.

Publisert Sist oppdatert

Det skjer i dag, fredag 4. juni, på møtet med navnet «Fans forum», der representanter fra supportermiljøet er i dialog med klubben på jevnlig basis.

I det forrige møtet fikk Joel Glazer gjennomgå for at verken han eller noen andre fra den amerikanske eierfamilien var til stede.

– Ved å ikke være her i dag har han allerede brutt løftet han ga i det åpne brevet til oss om at han skulle bli bedre på å kommunisere med fansen. Han hadde muligheten i dag, men viser igjen en mangel på respekt når han ikke griper den, sa en av fansens representanter.

Ian Stirling i MUST er én av dem som vil være til stede på møtet.

– Dagen i dag handler om endring. Dette er dagen vi må reetablere forholdet mellom klubben og fansen, skriver Stirling på Twitter.

På møtet er det ventet at fansen vil konfrontere Glazer med kravene som er stilt til klubben tidligere.

Det handler i all hovedsak om å gi fansen større innflytelse på eiernes bekostning, og en garanti om at Glazer tar alle kostnader knyttet til den mislykkede Superliga-avtalen.

Stirling har tidligere forklart MUSTs strategi til united.no.

– Nå er også tiden kommet for dem til å lytte til fansen. Nå er tiden kommet for at de må gå. Det er tid for endring. De har tjent nok penger på United allerede, sier Stirling.

– Vi har allerede snakket med klubben om vårt «share scheme» i 18 måneder. Det innebærer at supportere som kunne være interessert i å kjøpe aksjer registrerer seg hos oss, vi får Glazers til å legge aksjene ut for salg og så kjøper vi aksjene på vegne av fansen.

MUST-MANN: Ian Stirling er en av fansens representanter i kampen mot Glazer-eierskapet. Foto: Eivind B. Holth

Kravene ble også lagt fram for Ed Woodward på det forrige møtet som fant sted 30. april.

Chas Banks som representerer funksjonshemmede fans kom blant annet følgende melding til klubben:

– Jeg vil ikke at Glazer skal selge klubben til en milliardær fra Saudi-Arabia. Jeg vil ikke at klubben skal eies av et statlig formuefond som Manchester City. Jeg bryr meg egentlig ikke om hvem som eier klubben, så lenge klubben samarbeider med fansen.

– Fortell eierne at de kan stole på oss. La oss ha en representant i styret. Da vil dere unngå en ny fiasko som Superliga-avtalen.

Manchester United Fans Protest Against Glazer Family Ownership
PROTESTER: I 2021 har United-fansen arrangert flere vellykkede demonstrasjoner.

Dette er kravene fansen stiller:

1. Ta del i og støtte regjeringens initiativ om å gi fansen muligheten til evaluere fotballen. Bruk dette som en mulighet til å skape balanse i eierskapsstrukturen for fansen. Ikke kjemp mot det for å beholde «status quo».

2. Ansett uavhengige direktører til styret hvis eneste oppgave er å beskytte klubbens interesser som en fotballklubb, ikke aksjonærene og deres fokus på profitt heller enn resultater.

3. Samarbeid med Manchester United Supporters Trust og supportere for å etablere en aksjeordning som er tilgjengelig for alle og som gjør at alle som har aksjer har de samme stemmerettighetene som Glazer-familien.

4. Bind dere til en fullstendig konsultasjon med sesongkortinnehavere om viktige endringer som har betydning for klubbens fremtid, inkludert turneringene vi spiller i.

5. Joel Glazer skal garantere at alle kostnader knyttet til etableringen og tilbaketrekkingen av den europeiske Superligaen vil dekkes av Glazer-familien, og ikke klubben. Vi merker oss at Kroenke-familien allerede har gitt en lignende garanti til Arsenal-fansen.

NB! I mai inngikk Supporterklubben et samarbeid med MUST som blant annet innebærer økonomisk støtte.

Powered by Labrador CMS