Vurderte å legge opp

Paul Scholes var for et år siden så misfornøyd med egne prestasjoner at han vurderte å legge skoene på hylla.

Publisert Sist oppdatert

Etter en fantastisk start på sesongen opplever Paul Scholes skryt fra alle hold og han spiller noe av den beste fotballen han noensinne har gjort. Men for kun et år siden var situasjonen en helt annen for midtbanespilleren.

– Ved juletider trodde jeg ikke at jeg kom til å spille denne sesongen, sier Scholes til MUTV.

– Jeg spilte ikke godt nok.

– Sesongen før sesongen i fjor hadde jeg en skade i tre måneder, og etter jul den sesongen spilte jeg ikke bra. Helt frem til jul i fjor var det fortsatt ikke helt bra.

Paul Scholes har alltid vært en perfeksjonist og klar på at den dagen han ikke føler han kan bidra så mye som han ønsker, så vil han legge skoene på hylla – noe han gjentar i intervjuet med MUTV.

– Jeg spilte ikke så mye som jeg ville, men du må spille bra for å bli tatt ut på laget, forklarer rødtoppen.

– Jeg stiller høye krav til meg selv. Jeg vil føle at jeg bidrar til laget. Hvis jeg ikke lenger gjør det er det ingen vits i å være med lenger.

Vil fortsatt spille hver kamp

Sir Alex Ferguson, som har hatt Scholes under sine vinger helt siden 35-åringen debuterte på laget med to mål i en ligacupkamp mot Port Vale høsten 1994, mente at Scholes fortsatt hadde noe å bidra med denne sesongen, og overtalte han til å fortsette. Og etter en sommer uten fotballkamper har Scholes i innledningen til denne sesongen vist at det var en fornuftig avgjørelse å ta minst en sesong til.

– Sjefen har behandlet meg, Ryan (Giggs) og Gary (Neville) på den samme måten de siste sesongene, og jeg er sikker på at det blir slik også denne sesongen. Hvis jeg spiller godt nok får jeg kanskje spille 25 eller 30 kamper, sier den Salford-fødte pasningsmaskingen.

– Man vil spille hver eneste kamp, men i min alder kan man ikke det.

Capello: – Scholes ombestemte seg

Paul Scholes uttalte en tid tilbake at han angrer på at han ikke takket ja til forespørselen om å gjøre et landslagscomeback i forbindelse med sommerens VM-sluttspill. I går gikk Fabio Capello ut og sa at Paul Scholes først takket ja, for deretter å ombestemme seg.

– Franco (Baldini, Capellos assistent, journ.anm) snakket med ham om kvelden og han sa ja, fortalte Capello til ITV.

– Morgenen etter sa han nei fordi han foretrakk å være hjemme.

Etter den gode starten på sesongen er det flere som har håpet å se Scholes tilbake i landslagstrøya i de kommende kvalikkampene, men dette benekter Capello at kommer til å skje.

– Han sa han er for gammel til å spille flere kamper og i flere turneringer.

– Han prioriterer å være i form for Manchester United, avslutter Capello.

Powered by Labrador CMS