Mario Balotelli.

27 kamper … ett mål

United-forsvaret grøsser neppe ved tanken av Liverpool-spissenes målstatistikk.

Publisert Sist oppdatert

Søndag er Old Trafford duket og dekket for det som for mange kalles sesongens viktigste kamp. Det er erkerivalene Manchester United og Liverpool som barker sammen på Englands mest historierike stadion.

Rivaliseringen mellom de to lagene har en lang historie, men de seneste årene har naboen i øst måtte se de røde djevlene plukke medalje etter medalje mens de selv ligger og lurer på en syvendeplass på tabellen.

I fjor tok Liverpool en overraskende andreplass i Premier League, mens United hadde sin svakeste Premier League-sesong noensinne.

Bare Rickie Lambert har scoret

Siden den gang har United byttet manager og ryddet opp i stallen. Liverpool forsøkte noe lignende, men spissene deres nekter å score i Daniel Sturridges fravær.

Italienerne Fabio Borini og Mario Balotelli har vært litt rundtom i forskjellige klubber de siste årene, med blandet suksess, men endte til slutt sammen i Liverpool, selv om Borini var sterkt linket til andre engelske klubber.

Nysigneringen Rickie Lambert har bøttet og bøttet inn mål for Southampton i en årrekke – men, hovedsaklig i Championship. Og det skal mye til for å ta steget videre til Englands øverste nivå som spiss, selv om det skal sies at Lambert har vært en svært viktig brikke i Southampton-laget som er på vei oppover i Premier League.

Spissene deres har spilt 27 Premier League-kamper totalt denne sesongen, og scoret – hold dere fast – ett mål, signert Rickie Lambert.

Rickie Lambert.
Rickie Lambert.

Borini: 5 kamper, 0 mål mot United

Fabio Borini fikk sitt første møte med Englands mestvinnende lag høsten 2013, og har siden den gang notert seg for fem opptredener i alle turneringer. Men den den tidligere Roma-spissen nekter å score.

En annen god United-kjenning er rivalen Mario Balotelli, som har vært upopulær hos de fleste United-supportere siden «Why Always Me?»-feiringen 23. oktober 2011, da han scoret to mål for å så senke rødtrøyene 6-1 på deres egen hjemmebane.

Nok om det. For det var nemlig den éneste kampen den kontroversielle italieneren maktet å score mot United, og står per nå med bare to scoringer på åtte kamper.

Rickie Lambert har bare møtt United som Southampton-spiller tidligere, og har på fem kamper scoret to mål.

Med andre ord så har Liverpools tilgjengelige spisser spilt hele 18 kamper mot United, og scoret fire mål, fordelt på tre kamper.

Fabio Borini.
Fabio Borini.
Powered by Labrador CMS