Neville raser mot FA

United-legenden kaller FAs planer om å selge Wembley både kortsiktige og latterlige.

Publisert Sist oppdatert

Det engelske fotballforbundet (FA) vurderer å selge Engelsk fotballs katedral, Wembley, til Fulham-eier Shahid Khan.

FA har allerede fått et bud på 600 millioner pund for nasjonalanlegget fra Khan og ønsker å investere pengene fra et eventuelt salg i bedre fasciliteter for grasrotklubbene og ikke minst deres anlegg.

Det får Gary Neville til å se rødt. 

– FA mener den riktige måten å finansiere breddefotballen på er å selge Wembley. Det er rett og slett latterlig, tordnet den tidligere United-kapteinen i en høring i parlamentet onsdag.

Neville ble spurt til å stille på parlamentshøringen av«Digital, Culture, Media and Sport» (DCMS) for å gi råd om et potensielt salg, og Neville sparte ikke på kruttet.

FA ønsker å investere mellom 70 og 100 millioner pund årlig i bedre banefasciliteter, bedre trenerutdanning og andre tiltak for å løfte breddefotballen. 

– 70 millioner ekstra i året over 20 år? Det er prisen for en solid back i dagens marked. Det vil være en skam for fotballen og styresmaktene om salget gjennomføres. Det er en kortsiktig tankegang, sier Neville.

Sist sesong brukte Premier League-klubbene over 200 millioner pund på agenthonorarer, og Neville foreslår at man heller bør skattelegge disse og ta 25 prosent av honorarene.

– Hva dere enn gjør, ikke selg Wembley, var Nevilles krystallklare konklusjon. 

Powered by Labrador CMS