VAN GAAL: Ba Shaw trene på egenhånd.

– Taper vi, har vi ingenting

Rojo og Darmian er tilbake. Dette sa van Gaal før FA-cup-finalen.

Publisert Sist oppdatert

United vant sin siste seriekamp tirsdag, og håper nå å avslutte sesongen med to seire på rad. Van Gaal holdt torsdag sin pressekonferanse inn mot kampen, og han svarte på bøttevis med spørsmål fra engelsk presse.

Fire ekstra spørsmål tillot ham på tampen, selv om Uniteds pressekvinne hadde sagt for lenge siden at neste spørsmål var det siste.

Overraskende nok var ingen av disse spørsmålene rettet mot nederlenderens fremtid som United-sjef.

Pressekonferansens fokus var heller viktigheten av FA-cupen samt at van Gaal gjentok hvor mye han gruer seg til å skuffe ni av spillerne sine, ettersom både Matteo Darmian, Marcos Rojo og Morgan Schneiderlin er spilleklare.

– Jeg må skuffe ni spillere. Det er det verste med jobben. Du jobber med 27 mann hele året, og alle gjør sitt aller beste hver eneste dag, og så må du si til dem at de ikke er invitert. Det er noe jeg må si til hver og en av dem individuelt, og det er ikke noe hyggelig, sa han blant annet.

 

LIVE: Dette sa van Gaal torsdag

LVG til pressen (Burde kampen vært tidligere?): –  Vi er ofre for golfbanene. Men det er siste spørsmål for i dag.

LVG til pressen (Om han selv har blitt utelatt fra en viktig kamp): – Jeg spilte ikke mot Feyenoord en gang, det var ikke i en cupkamp. Det var en vanlig kamp, men det var et derby. Det husker jeg var tøft for meg.

LVG til pressen (Er det å skuffe spillere det verste med jobben?): – Ja. Jeg har jobbet med 27 spillere i et år, og alle 27 prøver alt de kan for å gjøre sitt beste. Så må du si til spillere: «Du er ikke invitert til laget». Han må se på fra tribunen. Det er ikke hyggelig. Alle har jobbet veldig hardt, man må sammenligne hele tiden hvem som er i best form, og det er vanskelig. Jeg sier alltid i fra til spillerne individuelt.

LVG til pressen (Viktigere å vinne enn å underholde på Wembley?): Vi vil imponere, men det er avhengig av mange faktorer. Det kommer også an på motstanderne. Man trenger to angripende lag for å få en fantastisk kamp, men vårt utgangspunkt er å spille bra, vinne vakkert og score vakre mål. Men 1-0 er nok for meg. Å vinne er det viktigste i en finale, når du taper har du ingenting.

LVG til pressen (Hans første fotballminne): –  Første kampen jeg så var Tottenham i en finale i 50-åra, men jeg husker ikke helt. Jeg elsket Jimmy Greaves. Jeg elsket også en Ajax-spiss, Henk Groot. Dere vet sikkert ikke hvem han er, men han scoret mye med hodet. Greaves var mer en playmaker. I gamle dager måtte jeg se på TV hos en nabodame, men etter hvert kunne jeg se hjemme.

LVG til pressen (Om erfaring fra finale): – Laget trenger kamper på dette nivået. Det er læring for unge spillere, man må vinne. I en kamp kan man tape mye, og det er masse press. Det er et viktig steg i utviklingen deres.

LVG til pressen (Om Martial): Det er ikke riktig spørsmål å stille, det er cupfinale og ikke tid for individuell evaluering.

LVG til pressen (Om taktikken mot Palaces dødballer): – Det får du vente med å se til jeg kommer med laget. Palace har scoret 29 mål av 56 på dødballer, det er veldig mye mer enn oss, så det må vi passe på.

LVG til pressen (Skadeoppdatering): – Fellaini er tilbake fra suspensjon, Rojo og Darmian er også skadefrie. På bildene har du sett at vi har mange friske spillere, noe som gjør det vanskelig for meg å skuffe noen. Jeg må skuffe ni spillere på forhånd, og også de skadde spillerne er inkludert i det tallet. Jeg må skuffe mange spillere, og velge ut et lag. Noen spillere tror de vil spille, men jeg må skuffe når jeg tar ut elleveren også.

LVG til pressen (Om laget fortsatt er i overgangsfase): –  Det er upasssende å snakke om før en finale.

LVG til pressen (Om fansen vil slutte å støtte laget hvis laget taper): Fansen trenger sølvtøy. Det har vi lest hele sesongen. Vi trenger det, spillerne trenger det, og det er derfor det er så praktisk når vi vinner. Men fortsatt, vi må slå Crystal Palace og det er ikke så enkelt. De har masse kvalitet, og vil forsvare seg godt og nekte oss rom. De har masse hurtighet på kontringer, så det er vanskelig.

LVG til pressen (Om betydningen for fansen): – For meg er det veldig interessant. Fansen er mer bekymret for tittelen enn meg, fordi en tittel for fansen er fantastisk. Og vi vil gi den til dem. Det sa jeg også i talen min på Old Trafford, de er alltid der og fortjener det mer enn noen andre.

LVG til pressen (Om Palace): – Palace har slått Tottenham, så de fortjener også å være her i finalen.

LVG til pressen (Om hvor stort dette er for ham personlig): Jeg vil ikke snakke om mine interesser, jeg snakker om klubbens interesser.

LVG til pressen (Om hvor viktig det er for klubben å vinne noe): – Kvalifisering er ikke en tittel. En tittel er FA-cupen, det er ligagullet. For spillerne er det veldig viktig. De kan holde et trofe, og det er et fantastisk øyeblikk. Spesielt her i England, Fa-cupen er et stort trofe. Vi spiller på den mest prestisjefulle arenaen i England, så alt bekrefter hvor viktig denne cupen er.

LVG til pressen (Om det er et mål å vinne trofé i hvert land han har vært sjef): – Ja, men jeg tror klubbens interesser er viktigere og fansens interesser er større enn managerens. Du setter dine egne mål, og å vinne et trofe i hvert land er et av mine mål

LVG til pressen (Om det er spesielt å vinne siden det er lenge siden): – Jeg har lest at den siste FA-cupfinalen var i 2004, det var lenge siden. Også for Manchester United er det en stor tittel. SPesielt nå siden det er lenge siden.

LVG til pressen (Om det er viktig å vinne noe uten Sir Alex i klubben): – For meg er ikke det det mest interessante. Det mest interessante er at vi er i stand til å vinne noe, og nå kan vi vinne noe. Vi er veldig nære, men vi har ingenting hvis vi ikke vinner. Det er alltid umulig å spå finaler. Det så man i går, for eksempel. Først må vi vinne, og så kan vi si det er første tittel etter Ferguson.

Powered by Labrador CMS