Semifinaleproblemer?

Manchester Citys mulige avansement i Europaligaen gjør at datoen for FA-cupens semifinale foreløpig ikke kan fastsettes.

Publisert Sist oppdatert

Et eventuelt avansement i Europaligaen for Manchester City vil gjøre at FA får problemer med å tilfredsstille kravene som stilles av politiet, lokale myndigheter og tv-selskapene i forbindelse med FA-cupens semifinale.

Semifinalen, som skal spilles på Wembley, mellom United og City, skal spilles helgen 16.-17. april. ITV, som er rettighetshaver for semifinalene, ønsker å sende Manchester-derbyet som kveldskamp lørdag 16. april. Denne datoen passer også best for politiet, som må ta hånd om 35.000 tilskuere fra hvert av lagene. Dagen etter arrangeres nemlig London Maraton, i tillegg til at Arsenal skal ta imot Uniteds erkerival Liverpool i London. Da vil det være mer hensiktsmessig for politiet om den andre semifinalen mellom Bolton og Stoke blir arrangert denne søndagen, og unngå eventuelle uheldige møter mellom United- og Liverpoolsupportere i London.

Grunnen til at semifinalen mellom United og City står i fare for å ikke kunne spilles den 16. april, er at hvis City avanserer i Europaligaen skal de spille kvartfinale i denne turneringen på kvelden torsdag 14. april. En semifinale allerede lørdag vil da komme for tett på kvartfinalen.

Det er imidlertid langt i fra sikkert at denne problemstillingen i det hele tatt oppstår ettersom City tapte 2-0 på bortebane mot Dynamo Kiev i den første åttendedelsfinalen i Europaligaen. Andre kamp i åttendedelsfinalen spilles på City of Manchester Stadium førstkommende torsdag.

Å flytte finalen ut av London for å lette trykke på politiet er ikke noe alternativ, men det kan bli aktuelt å utsette kampen mellom Arsenal og Liverpool til mandag kveld, noe som vil lette London-politiets oppgaver denne helgen.

Kilde: The Telegraph

Powered by Labrador CMS