Ryktesaker, uke 42

OPPDATERT 17.55: Hvilken spiller er det Patrice Evra maser om?

Publisert Sist oppdatert

United.no samler ryktene i én sak – slik at det blir enkelt å finne dem for dere som elsker rykter – mens dere som ikke orker lett kan holde dere unna.

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 20. oktober:

18.00: Vi tar med et sitat fra Patrice Evra som i dag har snakket med den franske TV-kanalen Le10Sport.

Frank Ribery er den beste spilleren i verden. Om jeg skal spørre Moyes om å kjøpe ham? Jeg snakket med Ferguson om det. Jeg ville at han skulle bli den nye Cantona, men han valgte en karriere i Bayern. Jeg gjorde alt jeg kunne for å få ham til United, men det skjedde ikke.

17.55: United skal ifølge Daily Mail være interessert i Celtic-keeper Fraser Forster som for tiden er nummer to i køen på det engelske landslaget bak Joe Hart. Tabloidvisen er ikke akkurat kjent for å være blant de mest pålitelige, men dersom det skulle være tilfelle er nok Forster først og fremst tiltenkt som en potensiell utfordrer til David de Gea som ble kåret til årets målvakt i fjorårssesongens Premier League.

08.58: United er villig til å lytte på bud på Ashley Young i januar. Det skriver goal.com. Kilder har fortalt nettstedet at Uniteds trenerteam har sett nok av ham til å innse at han ikke har en plass i David Moyes United-fremtid. Youngs ukelønn skal ligge på £ 110.000 i uka. (Les saken her)

08.55: Sunday People skriver om Adnan Januzajs nye kontrakt. Ifølge dem er den av det vanvittige slaget. 18-åringens nye ukelønn vil være £ 60.000, mens han skal ha fått fem millioner pund bare for å skrive under. De fem millionene utbetales så med £ 20.000 i hver uke i løpet av de fem årene. De fem millionene skal være den største sign-on-feen United har gitt en tenåring noensinne. (Les saken her)

08.45: Daily Mail skriver at United fortsatt ikke har kontaktet Wayne Rooneys representanter for å diskutere en ny kontrakt. Som en konsekvens av dette mener de at United risikerer å miste ham på billigsalg – siden kontrakten hans går ut sommeren 2015. Teorien er at United vil måtte selge ham billig til sommeren hvis han ikke har skrevet under på ny kontrakt, siden de ikke ønsker å miste ham for ingenting. (Les saken her)

08.00: Wilfried Zahas plass på U21-landslaget er i fare, skriver Sunday People. Manager Gareth Southgate skal ikke ha blitt imponert over United-spillerens holdninger, og det hele toppet seg med sammenstøtet med Ravel Morrison (se her og mer her). Ifølge avisa er det altså Zaha som risikerer å miste plassen sin i laget.

Lørdag 19. oktober:

08.55: Lørdagens første rykte handler ikke om en overgang. Det er nettstedet Goal som skriver at Robin van Persie skal være misfornøyd med treningsmetodene til David Moyes. Nederlenderen skal være redd for at den harde treningen skal gjøre ham sårbar for skader, og spissen skal også skuffet over at René Meulensteen har forlatt klubben.

Det er verdt å nevne seg at det er en grunn til at denne saken kun havner i ryktespalten. Goal.com har historisk sett ikke alltid vært den mest troverdige kilden, og i dette tilfellet oppnevnes «nære venner» som kilde, noe som ikke akkurat kan omtales som spesielt troverdig.

Fredag 18. oktober:

21.45: David Moyes har uttalt at sannsynligheten er stor for at Wilfried Zaha forsvinner til en annen klubb på lån i januar. Den unge kantspilleren har ikke fått særlig med tillit denne sesongen, og Newcastle, West Ham og Fulham har tidligere blitt nevnt som potensielle mellomstasjoner. Nå skriver talkSPORT at Juventus også er interesserte i å hente 21-åringen på lån. Dette ryktet høres i utgangspunktet relativt urealistisk ut, men magasinet hevder at Antonio Conte ønsker å gjøre troppen bred nok til å prestere på flere arenaer.

13.20: United.no har ikke funnet kilden til sitatene, men det rapporteres på twitter at Adnan Januzajs far skal ha sagt følgende: – Det er en stor sjanse for at Adnan fortsetter i United. Han har fortsatt ikke skrevet under, det har vært interesse fra andre, men han kommer til å bli her.

12.00: Montpelliers Remy Cabella kan forlate Frankrike til fordel for United i januar, hvis United legger 18 millioner euro på bordet, sier spillerens trener, ifølge Sport Witness. 23-åringen er kjent som en offensiv midtbanespiller, med fart og gode dribleferdigheter. (Les saken her)

07.45: Fulham har vært koblet til et lån av Wilfried Zaha i januar, men manager Martin Jol har nå avvist at det er aktuelt. Det skriver ESPN. Les hva Jol sier her.

Torsdag 17. oktober:

16.25: Er endelig det brasilianske stortalentet Bruno Gomes klar for United? 17-åringen har lenge vært sterkt linket til United, og flere medier har den siste uken hevdet at en avtale snart skal signeres. For kort tid siden leverte Gomes denne kryptiske twitter-meldingen til alle United-fans:

Kanskje skjer det noe i nærmeste fremtid? Vi får bare vente!

07.55: Galatasaray-manager Roberto Mancini ønsker å hente Nani til Tyrkia i januar, og ifølge Daily Express, som siterer Fotomac, er det snakk om en overgangssum på 13 millioner pund.

07.45: Adnan Januzaj kommer til å velge England HVIS det engelske fotballforbundet klarer å finne en vei rundt regelen som sier at han i så fall må vente fem år før han spiller for dem. Det skriver Daily Mail, og hevder at de informasjonen fra kilder nær Januzaj. 18-åringen kom til United da han var 16, og det betyr at han tidligst kan være klar for England når han blir 21 år gammel. (Les saken her)

Onsdag 16. oktober:

16.30: Midtstopperplassen har lenge vært regnet som et av Manchester Uniteds sterkeste punkt, hvor serbiske Nemanja Vidić har dominert i midtforsvaret i flere år, sammen med Rio Ferdinand og Jonny Evans. I tillegg har United både Chris Smalling og Phil Jones, som mange mener bør få flere sjanser i midtforsvaret.

I år har imidlertid sprukket opp litt i det defensive spillet. Vidić og Jones imponerte de færreste ved Sunderlands scoring på Stadium of Light, og kritikere mener at United må forsterke i midtforsvaret nå som Ferdinand begynner å dra på årene.

Ifølge The Bild  skal Manchester United være interesserte i å hente Borussia Dortmunds Mats Hummels til byen, men avisen skriver at de må vente seg hard konkurranse fra Barcelona, som ser på Hummels som den ideelle langtidserstatteren til Carles Puyol.

24-åringen skal angivelig ha en utkjøpsklausul på 29.5 millioner pund, og Hummels har tidligere blitt sitert på følgende:

– Barcelona er en av klubbene som ville interessert meg.

15.50: Juventus og Monaco kan komme til å ødelegge i Uniteds kamp om å få Real Madrids Fabio Coentrao til Old Trafford i januar. United forsøkte å hente portugiseren i en låneavtale på overgangsvinduets siste dag, men mislyktes. Ifølge Daily Star vil United prøve på ny i januar, men de vil altså få konkurranse.

13.45: Stephan Lichtsteiner fra Juventus skal være aktuell for United. Det melder TalkSPORT som har sveitsiske kilder på dette. 29-åringen. Det nevnes en mulig overgangssum på £ 10 millioner.

09.20: Sport Witness skriver på twitter at det ikke er noe nytt i spanske aviser om Uniteds eventuelle interesse i Atletico Madrids Koke. Det påpekes også at det stod én linje om Koke og United i en sak om Koke og Barcelona forrige uke, og at det kanskje ikke har vært noe mer enn det som har gitt fart til ryktene.

07.45: Daily Express skriver at United er i ferd med å vinne kampen om Desportivo Brasils Bruno Gomes. Uniteds samarbeid med klubben sikrer dem førstevalg, men Real Madrid og Udinese har også vært interessert og klausulen om førsterett utgår hvis klubben mottar et bud av en viss størrelse fra en annen klubb. 17 år gamle Gomes har imidlertid besøkt United tidligere, og United skal nå ha tatt skritt som sikrer at han ender på Carrington. (Les saken her)

Her kan du lese en større sak om Desportivo Brasil og litt om Bruno Gomes, skrevet av Andy Mitten for en stund tilbake.

Tirsdag 15. oktober:

17.30: Den spanske 21-åringen Koke, som spiller på Atletico Madrids midtbane, blir av Daily Mail i dag linket til United. United er klare til å legge inn et bud på ham i januar, melder avisen. Koke skal ha vært på Fergusons radar også etter gode prestasjoner sist sesong, og han har nå etablert seg på det spanske A-landslaget også.

Spilleren blir sammenlignet med Xavi, og har altså litt å leve opp til. En klausul i Kokes kontrakt gjør ifølge Daily Mail at han kan forlate klubben for litt over 16 millioner pund. (Les hele saken her)

Også i går var Koke innom ryktespalten, den gang var det Talksport som meldte om Uniteds interesse.

12.35: St. Johnstone-spiss Stevie May (20) skal være på Uniteds radar. Det melder Evening Telegraph, etter at han har scoret fire mål på sju starter i Skottland denne sesongen. En United-kilde bekrefter interessen, men avviser at bud skal ligge like rundt hjørnet. May har scoret 29 mål på 40 kamper for Hamilton, St. Johnstone og Skottland U21 i 2013. (Les hele saken her.)

12.20: Federico Machedas fremtid ligger trolig et annet sted enn i United, og nå skriver spansk presse ifølge Daily Star at La Liga-klubben Rayo Vallecano er en aktuell klubb. Macheda scoret nylig tre mål på fem kamper for Doncaster i Championship, men utlånet ble avbrutt grunnet en lyskeskade. (Les saken her)

07.45: Andres Iniesta har fortsatt ikke skrevet under ny kontrakt med Barcelona, og nå skriver Daily Express at United og City derfor vil undersøke mulighetene for å hente ham til Manchester. Det er imidlertid ingen grunn til å håpe altfor mye.  29-åringen understreket nylig at Barcelona er «plassen for meg». (Les hele saken her)

Mandag 14. oktober:

17.35: United-spiss Javier Hernandez uttalte for ikke lenge siden at han trenger spilletid dersom han skal bli værende på Old Trafford. Andre Villas-Boas har tydeligvis fått med seg at mexicaneren kan være villig til å flytte på seg, og ifølge Independent skal Tottenham-manageren gjøre et fremstøt i januar.

16.50: Vanligvis godt informerte Mark Ogden som er journalist i Telegraph skriver at Wilfried Zaha selv ønsker å lånes ut i januar. Unggutten har ikke spilt ett eneste minutt siden han fikk muligheten i Community Shield i august, og Zaha skal ha innsett at han trenger et utlån for å få ytterligere erfaring. Moyes har tidligere vært ute og sagt at Zaha trenger tid for å tilpasse seg i klubben. Ogden skriver at Newcastle, West Ham og Fulham er de mest sannsynlige destinasjonene.

12.00: Robert Lewandowski sier til United-journalist Mark Ogden i daily Telegraph at han ikke er enig med Bayern München om en kontrakt neste sommer, og at han ønsker å spille i Premier League en gang i fremtiden… (Les hele saken her)

11.40: Daily Star, ikke den mest pålitelige avisa, skrev søndag at Adnan Januzajs representanter ønsker at 18-åringens nye kontrakt gir ham £ 20.000 i uka, samt en bonus på  £ 100.000 bare for å skrive under.  United derimot vil øke lønna hans fra £ 2.500 til £ 15.000 i uka, og understreker at han også får £ 1,200 i bonus per kamp han starter og en bonus for seier på £ 6.000. (Les hele saken her)

11.00: Det rapporteres at Newcastle skal være favoritter til å hente Wilfried Zaha på lån i januar, selv om united.no ikke har funnet kilden til denne opplysningen. Alle skriver at det «rapporteres at» så er tilfelle…

10.30: United og Barcelona kjemper ifølge TalkSPORT om Atletico Madrids midtbanemann Koke. 21-åringen er også inne på det spanske A-landslaget, og har vært god for et Atletico Madrid som har vunnet alle sine åtte seriekamper i La Liga denne sesongen.

08.20: Chesterfields Tendayi Darikwa, som David Moyes trolig speidet på i helga, skal være verdsatt til 1,5 millioner pund, ifølge The Sun. Tottenham, West Ham og Fulham er også interessert i den 21 år gamle midtbanespilleren.

07.40: David Moyes skal ha stoppet Uniteds overgang for Benficas Ezequiel Garay i sommer. Dette ifølge spilleren selv. Ifølge Daily Mirror skal Garay ha sagt at han forventet en overgang til United, at avtalen nesten var klar, men at alt endret seg da Moyes kom inn. Uniteds nye manager var ikke like sikker som Sir Alex Ferguson skal ha vært. (Les saken her)

Powered by Labrador CMS