– Rooney har vært god

Søndag ettermiddag er det duket for et spesielt gjensyn med en høyst spesiell spiller. Da returnerer Uniteds toppscorer gjennom alle tider, Wayne Rooney, til sin gamle lekegrind.

Publisert Sist oppdatert

Den store forskjellen er at Rooney denne gang dukker opp i Evertons farger, og det med skumle hensikter om å gjøre livet surt for klubben han har feiret så mange triumfer med.

Men har han fortsatt det som skal til, og har United noe å frykte fra sin gamle talisman?

Vi stiller spørsmålet til en av dem som følger Everton tettest, leder av «toffee’enes» norske supporterklubb, Helge V. Grunnevåg. Ni kamper inn i Evertons sesong har han sett nok av den tidligere United-kapteinen til å konkludere med at 31-åringen fortsatt har mye fotball i  seg.

Wayne Rooney er en glimrende spiller å ha i klubben; en mange av våre unge har mye å lære av
- Helge V. Grunnevåg, Everton-supporter

– Ja, jeg synes Rooney har vært god; han har fortsatt mye fotball i seg, svarer han, og mener at det så langt ikke har vært noen grunn til å skylde på den hjemvendte, selv når det har gått dårlig for laget.

– Han er tvert imot en glimrende spiller å ha i klubben, og en mange av våre unge har mye å lære av, sier Grunnevåg, vel fornøyd med å ha Rooney tilbake i klubben hvor han fikk sin Premier League-debut som 16-åring i 2002.  

Everton med ytterligere to ex-Reds

Men selv om Wayne Rooney er det største navnet, er han ikke den eneste av dagens Everton-spillere med fortid i Manchester United.

Morgan Schneiderlin, som ble hentet til Old Trafford fra Southampton i 2015, oppnådde aldri den suksessen mange hadde forventet etter overgangen. United-karrieren hans endte i januar i år, da han ble skipet videre til Goodison Park etter i underkant av 50 opptredener i rødt. 

Det forstår Grunnevåg lite av, for selv mener han at Schneiderlin er «en klassespiller».

Morgan Schneiderlin er en klassespiller. Jeg forstår fortsatt ikke hvorfor dere solgte ham.
- Helge V. Grunnevåg, Everton-supporter

Dette forklarer supporterlederen med franskmannens «strålende blikk for spillet og tilsvarende gode pasningsegenskaper».

– Samtidig er han aggressiv i presset sitt, forklarer han videre, og legger til at summen av disse egenskapene gjør den tidligere United-spilleren til et soleklart førstevalg på Evertons sentrale midtbane.

– Som sagt – han er en klassespiller, og jeg forstår fortsatt ikke hvorfor dere solgte ham, sier Grunnevåg, mens han rister uforstående på hodet. 

Keane = kapteinsemne

Sist, men slett ikke minst, har vi storvokste Michael Keane. Den 24 år gamle midtstopperen som i 2011 vant FA Youth Cup med Manchester United, ble gjennom våren og tidlig på sommeren koblet til en retur til moderklubben.
Isteden endte det altså med overgang til Everton.

Og Helge Grunnevåg liker det han så langt har fått se av 24-åringen: 

– Ja, Keane er en type jeg liker svært godt. Han er en spillende stopper, god med ballen i beina, og fysisk er han rå. Jeg anser Keane som en mulig fremtidig kaptein, og en spiller vi kommer til å nyte godt av i mange år.

TRE EX-REDS å holde øye med: Morgan Schneiderlin, Wayne Rooney og Michael Keane.

Håper, men tviler på poeng

Men over til søndagens kamp der alle de tre ovennevnte er forventet å starte:

Mens United har tatt 10 av 12 poeng til nå, har Merseysides stolthet måtte nøye seg med fire. Sist helg ble det 0-3 mot Tottenham, og så sent som på torsdag kveld ble det ytterligere tre i sekken da Atalanta holdt nullen i Italia. Ikke akkurat den beste oppladningen foran møtet José Mourinhos rødtrøyer. 

Har du i det hele tatt tro på at et på forhånd nederlagsdømt Everton kan få med seg noe fra Old Trafford?

– Vel, etter å ha sett torsdagens Europa League-kamp må jeg innrømme at forhåpningene ikke er særlig store. Vi er absolutt ikke i form om dagen og har mye å jobbe med. Selvsagt håper jeg at det snur på søndag, men realistisk sett tror jeg neppe at så skjer.

– Men Lukaku kan få det slitsomt

Forhåpningene dine blir vel heller ikke styrket ved synet av en scoringskåt ex-Toffee som nå stiller i rødt. Hvordan skal Everton stoppe kraftpakken Romelu Lukaku?

– Sett Keane på ham, da matcher vi i hvert fall fysikken hans, sier Helge Grunnevåg med et glis rundt munnen!

– Og, når det gjelder de andre stopperne våre, så kjenner jo de belgieren godt. Derfor både tror og håper jeg at han vil slite litt mer mot oss enn mot andre, avslutter han.

KEANE v LUKAKU: De to har møttes også tidligere — her fra fjorårets møte mellom Burnley og Everton på Turf Moor. Den gang gikk Keane seirende ut av duellen — men det var altså den gang.
Powered by Labrador CMS