Ønsker fansen Europa League?

United.no spurte United-tinget. Sjekk svaret her.

Publisert Sist oppdatert

Med 10 kamper igjen å spille ligger United på en 6. plass i Premier League. Avstanden opp til 4. plassen er 9 poeng til Manchester City som har to kamper mindre spilt, og 11 til Arsenal og Liverpool foran der igjen.

Dermed tyder mye på at United ikke kvalifiserer seg til Champions League neste sesong.

5. plassen og 6. plassen og en av FA-cupfinalistene (avhengig av hvem som er der) skal spille i Europa League neste sesong. Det er det som nå er det mest sannsynlige for United.

eliga
Europa League-trofeet.

Men ønsker egentlig dere United-supportere torsdagskamper i Europa League?

Det er nok av eksempler på lag som har fått forstyrret serieformen sin når de har måttet spille Europa League. Det er heller ingen lag fra Europas fem største ligaer som har klart å vinne både serien og Europa League i samme sesong. Chelsea vant Europa League forrige sesong, men ble nummer tre i serien. Atletico Madrid vant i både 2010 og 2012, men måtte nøye seg med henholdsvis 5. og 9. plass i La Liga de sesongene.

United har spilt i Europa Lague én gang tidligere, i 2011/12-sesongen, da en tidlig exit fra Champions League førte dem inn i turneringen . Den gangen ble Ajax slått i 16. delsfinalen, men det ble en rask exit etter tap mot Club Athletic i 8. delsfinalen.

United-tinget er også delt i sitt syn.

49 prosent ønsker Europa League uansett, men totalt 51 prosent stiller seg mer tvilende til det hele. 15 prosent håper for all del å unngå Europa League-spill, mens 36 prosent er klar for Europa League – om United likevel klart prioriterer serien, og hviler de av spillerne som skal i aksjon i seriekamp rett etter.

Er du en ihuga fan og er villig til å svare på noen spørsmål om United og Supporterklubben via mailen din med ujevne mellom? Da kan du melde deg på United-tinget her.

europaleague
Powered by Labrador CMS