soce

Europa League-lagene: Cavani-rykter, Sheriff-selskap og norske «Mix»

Her er alt du må vite om Manchester Uniteds motstandere i Europa League denne høsten.

Publisert Sist oppdatert

Fredag ettermiddag ble det klart at Manchester United møter Real Sociedad, Sheriff Tiraspol og Omonia i høstens gruppespill i Europa League.

Dermed venter turer til Spania, Moldova og Kypros.

Real Sociedad

Trener: Imanol Alguacil.

Forrige sesong: 6. plass i La Liga, og ut i første utslagsrunde i Europa League mot RB Leipzig.

Kjente spillere: Mikel Oyarzabal, Takefusa Kubo og David Silva.

Real Sociedad v Real Betis - La Liga Santander
SAVNET: Verken Alexander Isak eller Mikel Oyarzabal blir å se mot Manchester United i høst.

Tro det eller ei, men det er bare ett år siden Manchester United møtte Real Sociedad sist, også da i Europa League.

Ole Gunnar Solskjær var manager, Cristiano Ronaldo spilte Champions League-fotball med Juventus, og verden var for alvor rammet av pandemien.

Derfor ble 16-delsfinalen spilt i Torino, der Manchester United knuste Real Sociedad 4-0. Bruno Fernandes scoret to, Marcus Rashford ett, og Daniel James det siste. Returoppgjøret på Old Trafford endte 0-0.

Jonas Giæver i «LaLigaLoca» forteller at det har skjedd en del på Anoeta siden den gang.

– Det har vært mange utskiftninger. Det er et lag som i disse dager er i ferd med å finne seg selv på ny, sier Giæver til united.no.

Den viktigste brikken som byttes ut er Alexander Isak som ble klar for Newcastle to timer etter trekningen. I tillegg har Adnan Januzaj forlatt klubben gratis og blitt koblet til blant andre West Ham og Everton, mens det er usikkert om Alexander Sørloth returnerer etter at han var på lån fra RB Leipzig forrige sesong.

Den største bekymringen er nok likevel at lagets største stjerne, Mikel Oyarzabal, er langtidsskadet og mister hele gruppespillet.

De har et uforløst potensial. De spilte ganske kjedelig og trist fotball i fjor, selv om de har noen av de fremste teknikerne i La Liga. De bygget sin kultur og identitet på å spille røff og tøff forsvarsfotball. De kommer til å tenke at United er en nydelig utfordring.

Det største spørsmålet i San Sebastian er hvordan Isak-pengene skal brukes. Ifølge rapportene betaler Newcastle 58 millioner pund for svensken. Edinson Cavani har blitt koblet til Real Sociedad som en potensiell erstatter.

– United kan møte den mest revansjelystne spissen i Europa hvis Cavani signerer for Sociedad. Det kan bli ganske heftig. De håper de kan komme med et godt tilbud til Cavani, sier Giæver.

– Isak er en fantastisk spiss med et enormt potensial, men prisen er fullstendig vanvidd. Det er et kjempesalg for Sociedad som gir dem muligheten til å forsterke seg inn mot Europa League og kampene mot United.

Uruguay v Panama - International Friendly
GJENSYN? Edinson Cavani kobles til Real Sociedad og kan returnere til Old Trafford i hvitt og blått.

Sheriff Tiraspol

Trener: Stjepan Tomas.

Forrige sesong: Mester i Moldova, ut i gruppespillet i Champions League, og deretter i første utslagsrunde i Europa League mot Braga.

Kjente spillere: Ingen.

Real Madrid v FC Sheriff: Group D - UEFA Champions League
SJOKKERTE: Sheriff Tiraspol slo Real Madrid 2-1 på Santiago Bernabeu i fjor.

«Det er en ny sheriff i byen» var et av Europas mest brukte ordspill da det moldovske laget skapte sjokk og vantro ved å slå Real Madrid 2-1 på Santiago Bernabeu for ganske nøyaktig ett år siden.

Det holdt imidlertid ikke til avansement. Sheriff Tiraspol hadde også slått Shakhtar Donetsk, men tok bare ett poeng på de fire siste kampene. Dermed ble laget sendt til Europa League, der det europeiske eventyret ble avsluttet med tap for Braga.

Sheriff Tiraspol har vunnet ligaen sju ganger på rad, og spiller kampene sine på Sheriff stadion.

Sheriff er selskapet som eier klubben, og holder til i Transnistria, som opererer som en selvstendig stat selv om den ikke er internasjonalt anerkjent. Klubben ble ifølge New York Times startet av to tidligere KBK-agenter på 90-tallet.

– I Tiraspol er alt kontrollert av dette selskapet. Det er Sheriff-butikker og bensinstasjoner. Fotballklubben er som et barn matet av hele separatistområdet, har den moldovske journalisten Ion Alba sagt til avisen.

Ifølge Transfermarkt.com er spissen Momo Yansane deres mest verdifulle spiller med en markedsverdi på drøyt én million pund. Det er omtrent det Ronaldo tjener inn på to uker.

Omonia

Trener: Neil Lennon

Forrige sesong: 7. plass i den kypriotiske serien

Kjente spillere: Mix Diskerud.

Celtic v Aberdeen - Ladbrokes Scottish Premiership
SKOTTE: Neil Lennon tok over for Henning Berg i Omonia.

Det spørs om oppgjøret får kallenavnet «The Berg Derby», men Henning Berg er i alle fall den eneste spilleren vi kommer på som har røtter i både United og Omonia.

Nordmannen ledet laget fra Kypros til dere første gruppespill i Europa i 2021, og hentet blant andre Mix Diskerud til klubben.

I dag trener Berg klubben Pafos på samme øy, mens Celtic-legenden Neil Lennon har fått jobben til den gamle Rangers-stopperen i Omonia.

Laget endte på 7. plass i serien forrige sesong, men tok seg til Europa League via finaleseier i cupen.

MEDLEMSTILBUD: Du kan kjøpe billetter til hjemmekampene i Europa League her på United.no etter at kampoppsettet er klart. Tidligere har akkurat det drøyd litt, men trolig enten fredag kveld eller senest tidlig lørdag. Vi har billetter i 2. etasje av Sir Alex Ferguson Stand til disse gruppespillskampene.

Powered by Labrador CMS