United klager på City

Ber fotballforbundet gripe inn.

Publisert Sist oppdatert

8. januar smeller det på Eithad Stadium i Manchester. Da møtes United og City til 3. runde i FA-cupen.

Men allerede i god tid før avspark er ikke stemningen den aller beste.

Manchester United har nå bedt det engelske fotballforbundet om å gripe inn etter at de har fått atskillig færre billetter enn de normalt burde fått til kampen.

City vil kun gi United 5.400-5.800 billetter, noe som er langt under de 15 prosentene som bortelaget har rett til under fotballforbundets regler. Klubbene har forhandlet, men uten at de klarte å bli enige.

United har selv bedt om 7.170 billetter, og har nå bedt FA om å minne City på hvilke regler som faktisk gjelder.

City hevder at United får så få billetter grunnet logistikk og sikkerhets-tiltak, og The Guardian understreker at United selv ikke gir 15 prosent til bortelag som kommer til Old Trafford. United har nemlig fått spesialdispensasjon siden de har den største arenaen i England, noe som betyr at United rutinemessig gir bortelag 8.500 billetter til kamper på Old Trafford. Det er 11,2 prosent av totalkapasiteten. Siden den prosentandelen likner veldig på hva City nå vil gi United, spekuleres det fra United-hold på om City gjør dette for å understreke et poeng.

City på sin side hevder at de aldri har gitt bortelaget mer enn 6.100 billetter siden de flyttet fra Maine Road for åtte år siden, og at det også følger strenge regler for segregering av fans og annen sikkerhet i forbindelse med kampen. Derfor kan de altså ikke gi United mer enn maksimum 5.800 billetter.

Powered by Labrador CMS