mino4

– Pogba verdsettes av klubben og Solskjær, og det er alt som betyr noe

Publisert Sist oppdatert

The Athletic har et stort intervju ute med agentene Mino Raiola og Jonathan Barnett, og der ble ikke overraskende flere United-relaterte temaer tatt opp med Raiola.

Ikke overraskende skyter Raiola litt i alle retninger i løpet av intervjuet, og han påstod blant annet at noen av Uniteds eks-spillere som kritiserer ham ville elsket å ha ham som agent i løpet av spillerkarrieren, og ikke uventet kom det noen stikk i retning Sir Alex Ferguson også.

Ferguson hentet opp Pogba på A-laget, men ville ikke godta de kravene som dukket opp, og dermed endte Pogba opp med å forlate klubben gratis sommeren 2012, sommeren før Uniteds foreløpige siste ligatittel.

– Da Ferguson kritiserte meg, så var det det største komplimentet noen kunne gi meg. Ferguson er vant til at folk kommer inn og sier «yes, sir. Yes, sir. Yes, sir. Yes, sir». Alt jeg har å si er at klubbens eiere fortalte meg at jeg hadde rett ved å kjøpe tilbake Paul Pogba. For jeg ville ikke ta Paul Pogba bort. Han [Ferguson] hadde ikke tro på Paul Pogba.

IKKE AKKURAT KOMPIS MED RAIOLA: Sir Alex Ferguson.

Daniel Taylor, som har gjennomført intervjuet, skriver også at det virker som om Raiola sikter til Mourinho da han senere i intervjuet forteller om en rekordsignering hvor manageren to måneder senere plutselig ikke snakker med spilleren, og selv ikke ledelsen i klubben skjønte hvorfor.

Men verdsettes Paul Pogba nok i England? 

– Det kommer an på om du mener om han settes pris på av fans, eller av proffer i spillet. For om du mener blant proffene, så snakker jeg med mange sportsdirektører, managere, trenere, og han er allment verdsatt. Jeg sier alltid at det er én sannhet i alt. Det er ikke hva jeg tenker, det er ikke hva du tenker, det er hva markedet tenker. Så den dagen Paul Pogba ikke har en klubb mer, så er han ikke verdsatt, eller for lite verdsatt.

– Kanskje alt styret med den store overgangen, den merkelige historien om at han forsvant gratis, og så kom tilbake for den summen, var noe folk ikke var vant til, mener Raiola, som tror at det kanskje påvirket det hele en stund.

– Men jeg synes han bør verdsettes. Jeg hører fra klubbens side at han blir det, i det minste, og fra Solskjærs side, så det er det eneste som betyr noe.

Raiola sa ikke noe i intervjuet om veien videre for Pogba. Raiola har tidligere gitt ganske klart uttrykk for at franskmannen må bort, uttalelser som irriterte mange ekstra mye siden det kom rett før Uniteds viktige kamp mot RB Leipzig. I et intervju i februar ville han ikke snakke om Pogbas fremtid heller.

– Paul Pogba til Juventus? Jeg kan ikke snakke om Pogba fordi folk blir nervøse av det og de sover ikke om natten. Jeg må jobbe i det stille. Snakker jeg er det alltid noen som blir fornærmet, sa han den gang.

MATCHVINNER MOT MILAN: Paul Pogba.

– Kanskje jeg var for forsiktig

Erling Braut Haaland er kanskje det heteste overgangsobjektet på markedet i de kommende overgangsvinduet.

Mange av de store klubbene ønsker seg 20-åringen, og Raiola mener at han kanskje var for forsiktig da han anbefalte den unge nordmannen å gå via Dortmund først.

– Angående Haaland så tok alle feil. Han gjorde ting mye raskere enn alle så for seg. Haaland er foran eget skjema med utviklingen. Kanskje jeg var for forsiktig da jeg jeg sa «la oss dra til Dortmund i stedet for jeg-vet-ikke-hvor».

– Denne gutten kan – og jeg er 100% overbevist, alle er overbevist – kan dra til enhver klubben han ønsker å dra til, og han kunne gjort det i fjor. Men i fjor var det kanskje lag som sa «han var i Red Bull [Salzburg], kan han gjøre det i en annen klubb?».

Utenom Dortmund var United klubben Erling Braut Haaland var sterkest linket til i forbindelse med en januarovergang i fjor, siden Ole Gunnar Solskjær gjerne ville hente inn sin tidligere elev.

HADDE KANSKJE IKKE TRENGT Å GÅ VIA DORTMUND: Erling Braut Haaland.
Powered by Labrador CMS