– United ville ødelagt Pelé, Maradona og Maldini

Tirsdag slo han tilbake. Onsdag sparket Mino Raiola enda hardere mot United.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United og Borussia Dortmund var de to favorittene til å sikre seg det norske stjerneskuddets signatur, men det var den tyske storklubben som fikk navnetrekket til Braut Haaland.

– Den beste løsningen

Fra United-hold ble det hevdet at klubben ble forespeilet kontraktsbetingelser, blant annet om rettigheter ved et videresalg av spissen, som den ikke kunne godta.

Les også: Derfor skal United ha trukket seg

Tirsdag slo imidlertid Raiola tilbake. 

MÅLMASKIN: Erling Braut Haaland var ønsket i United, men nå er spissens agent og United uenige om hvorfor det ble Borussia Dortmund i stedet.

– Han (Erling Braut Haaland, red anm) mente åpenbart at det ikke var det rette steget i karrieren. Det er ikke noe mot Manchester United eller Ole. Han valgte Borussia Dortmund foran dem og mange andre klubber, og jeg er glad på hans vegne fordi han går til en klubb der han ønsket å dra og det er det som er det beste for ham nå. Om han ønsket å dra til United, ville jeg vært forpliktet til å ta ham til United, men det ønsket han ikke, sier Raiola til Telegraph.

I onsdagens utgave av La Repubblica slo han enda hardere mot United, da samtalen dreiet over på Paul Pogba.

– Pogbas problem er Manchester United. Det er en klubb helt uten kontakt med virkeligheten og uten et sportslig prosjekt. Jeg ville ikke tatt med noen spillere dit nå. De hadde ødelagt Maradona, Pelé og Maldini.

– Det Paul trenger en en klubb og et lag som det han hadde da han kom til Juventus.

United med flere samtaler enn noen andre

Raiola sa tirsdag at Manchester United var den klubben som mest kontakt med Braut Haaland av alle som jaktet den norske spissen.

Ifølge Telegraph gjorde Raiola et poeng ut av at Haaland kjenner Solskjær godt og at United-manageren og Braut Haalands far, Alf-Inge Håland, er en god venn av Solskjær.

INGEN GJENFORENING: Erling Braut Haaland spilte under Ole Gunnar Solskjær i Molde, men det ble ingen gjenforening i denne omgang ettersom spissen valgte Borussia Dortmund.

– Den klubben som hadde mest direkte kontakt med ham var Manchester United. Alle fikk en mulighet til å snakke med ham personlig, og United snakket med ham mer enn noen annen klubb, hevder Raiola.

Erling Braut Haaland skrev nylig under for Borussia Dortmund på en kontrakt som binder ham til den tyske storklubben frem til juni 2024. 

Powered by Labrador CMS