– Tror han hadde vært i United om han hadde hatt en annen agent enn Raiola

– Jeg kan ikke la være å tenke på at hvis Haaland hadde blitt representert av noen andre, ville han kanskje endt opp på Old Trafford.

Publisert Sist oppdatert

Det skrev Jamie Carragher i et lengre innlegg i The Telegraph. 

Vanligvis styrer vi unna innlegg fra den tidligere Liverpool-stopperen, men dette har stor relevans for situasjonen som pågår rundt Mino Raiola og Manchester United.

LES OGSÅ: (+) «United bør kutte båndene til Raiola»

Carragher skriver:

– Det er ofte sagt i fotball at tre parter må involveres for å nå enighet i en overgang – spilleren, den kjøpende klubb og den selgende klubb. Det er en ufullstendig historie. Det er en fjerde part som ikke kan bli undervurdert: agenten.

– Den som signerte Haaland fra RB Salzburg visste de ikke bare fikk tak i et fantastisk ungt talent – de inviterte også sirkuset til byen i form av hans representant, Mino Raiola.

MINO RAIOLA: Italieneren har tjent gode penger på å være agent til mange av verdens beste fotballspillere.
MINO RAIOLA: Italieneren har tjent gode penger på å være agent til mange av verdens beste fotballspillere.

– United måtte, som alle andre klubber som speider den norske tenåringen, veie opp spillerens verdi mot kostnadene for den distraherende innflytelsen fra hans høyprofilerte rådgiver.

– Uansett hva Ole Gunnar Solskjær sa til Haaland for å prøve å overbevise ham om å flytte til Old Trafford, er det en rimelig antagelse at rådene fra Raiola betydde mer for spilleren.

Den nåværende fotball-eksperten viser videre forståelse overfor Ed Woodward med tanke på å forhandle med den italienske agenten.

– Jeg kan forstå om Woodward sa at det måtte være en `linje i sanden´med avtalen, selv om spillerens suksess får det til å se ut som det var en feil å ikke presse den gjennom. 

Tidene har skiftet

– For noen år siden fortalte Liverpools sportslige leder, Michael Edwards, at det ikke er noe viktigere i hans rolle enn å skape et godt forhold mellom klubben og spillernes agenter. Et feilsteg kan frata deg en av de mest verdifulle spillerne dine, eller utelukke deg fra neste overgangsmål.

Carragher poengterer at tidene har skiftet i fotballen, og manageres rolle nå har endret seg stort med tanke på agenters innflytelse på spillerne.

– Managere har aldri vært nødt til være så nøye med å holde sine største stjernes agenter på riktig side. Hvis ikke har det bydd på konsekvenser. 

– Se på Solskjærs intervju etter mandagens seier over Chelsea da han konfrontert om Raiolas kritiske tweets om United-treneren og behandlingen av av sin klient, Paul Pogba. Han var desperat etter å ikke gjøre situasjonen enda mer betent.

SOLSKJÆR: Nordmannen må stadig svare på spørsmål rundt Pogba og Raiola.
SOLSKJÆR: Nordmannen må stadig svare på spørsmål rundt Pogba og Raiola.

Les intervjuet til Solskjær etter Chelsea-kampen her.

– Han gikk i et minefelt, og visste at det er ulønnsomt å delta i en ordkrig når spilleren vil ta agentens side. Jeg ser for meg at mange hos United vil snakke mer fritt når Pogba har forlatt klubben.

– Kan ikke skjære alle over en kam

Den tidligere Liverpool-spilleren poengterer at innlegget hans ikke må misforstås, og at han ikke er i mot alle agenter. Det finnes ulike type måter å tilnærme seg jobben som agent, og det er måten Raiola jobber på som frustrerer Carragher.

– Akkurat som managere, eiere og toppsjefer tilnærmer jobben sin på ulike måter, gjør også agenter. Man kan ikke skjære alle over en kam. 

– Mine agenter ville aldri snakke med media om kontrakten min eller kritisere Gerard Houllier og Rafa Benitez. Hvis han hadde gjort det, ville jeg har sparket ham.

– Raiola liker å bli sett og hørt, og man kan heller ikke si noe annet på de økonomiske resultatene (som imponerende). Han er ikke sympatisk, men han lykkes. Han har vist seg å være en av de beste i å maksimere verdien til kundene sine. Den andre siden av det er at han provoserer med negative overskrifter.

– Haaland kunne endt opp i United

– Raiola skal angivelig ha mottatt 20 millioner pund da han forhandlet frem Pogbas overgang fra Juventus til United i 2016. Med tanke på den overgangen – og gitt det som har skjedd siden – må du sympatisere med Woodward når han prøvde å inngå en avtale med Haaland, vel vitende om at Raiola ville tjene ytterligere nok en gang.

Borussia Dortmund: Haaland valgte å gå til den tyske klubben fremfor Manchester United. Var det på grunn av Mino Raiola mon tro?
Borussia Dortmund: Haaland valgte å gå til den tyske klubben fremfor Manchester United. Var det på grunn av Mino Raiola mon tro?

– Jeg kan ikke la være å tenke på at hvis Haaland hadde blitt representert av noen andre, ville han kanskje endt opp på Old Trafford. 

– Selv om Haaland kan se ut som århundrets handel for Dortmund, betyr det ikke at kostnadene ved å signere han ville vært verdt å betale for United.

Powered by Labrador CMS