ten hag

– Jeg synes det er uakseptabelt

Erik ten Hag var naturligvis ingen fornøyd mann etter tapet for Sevilla.

Publisert Sist oppdatert

Det endte med et stygt 0-3 tap for Sevilla og exit i Europa League, der blant annet to av baklengsmålene var enkle feil av henholdsvis Harry Maguire og David de Gea.

Etter kampen var det naturligvis en fattet Erik ten Hag som snakket med BT Sport, som ikke legger skjul på at store tabber gjorde det tøft.

– Det er åpenbart. Når vi gjør feil, så er det vanskelig å vinne en fotballkamp.

– Vi var ikke rolige med ballen. Med en gang du har klart å spille deg ut av press, så er det store rom på banen, men vi gjorde ikke det i starten. Det var så åpenbart hvordan det skulle gjøres.

– Det var dårlige beslutninger, og så tapte vi kampene. De hadde mer lidenskap, mer lyst, mer vilje. For eksempel det andre målet. Da er det vanskelig å vinne store fotballkamper.

Ten Hag er tydelig på at laget ikke kan gjemme seg etter en slik kamp, og spesielt etter store personlige feil.

– Det er et problem. Vi kan ikke gjemme oss fra det. Men på søndag har vi en ny mulighet til å jobbe med det. Vi må steppe opp og vise mer karakter og personlighet.

ten hag
– KAN IKKE GJEMME OSS: Erik ten Hag er tydelig på at han og spillerne må frem med brystkassa og ikke gjemme seg etter smellen mot Sevilla.

– Stoler fortsatt på spillerne

På spørsmål om savnet av nøkkelspillere som er ute, vil Ten Hag heller ha fokus på de som er tilgjengelige.

– Det handler ikke om dem. Det handler om spillerne som er på banen. De må prestere. Jeg tror på dem, stoler på dem og så må de vise det. I dag var vi ikke gode nok.

– Stoler du fortsatt på dem?

– Ja, fordi vi så mange ganger har vist så gode prestasjoner og store seire. Men i kveld og ved noen andre anledninger var vi ikke klare for kampen, og slik kan det ikke være. Når du spiller på dette nivået og spiller for Manchester United må du være klar for hver kamp.

ahaa2
TABBET SEG UT: Harry Maguire må ta en stor del av skylden for at Sevilla gikk opp i en tidlig 1-0-ledelse.

– Dette var en stor mulighet, en stor anledning, med en kvartfinale i Europa og å vinne noe, og så gir du det vekk. Vi kan kun skylde på oss selv.

– Jeg synes det er uakseptabelt

På pressekonferansen litt senere ble Ten Hag spurt om laget hans fortsatt har masse å lære, med tanke på at de kan gå fra store oppturer i løpet av sesongen, til så store nedturer som nå mot Sevilla.

– Ja, det er sannheten. Vi må være bedre. Det handler ikke om hvor gode man er på banen, men om karakter, vilje og lidenskap. Og de hadde mer vilje til å vinne og slik kan det ikke være.

– Jeg synes det er uakseptabelt. 

Som Ten Hag har påpekt ved flere anledninger, så skal kravene som settes i Manchester United være store.

– Mange ganger nå, etter City, Liverpool, Brentford, har vi slått tilbake. Så sånn sett har dette laget karakter. Vi har gode mentale ferdigheter, men noen ganger er vi ikke der. Vi må akseptere det nå, men det er uakseptabelt. Alle kan se at kravene og standardene må være høye i en klubb som United.

Allerede søndag får Ten Hag og United muligheten til å slå tilbake. På spørsmål om det er en utfordring å løfte laget opp igjen mot Brighton, svarer han:

– Ja, selvfølgelig. Jeg har allerede startet, men vi må løfte dem, og akseptere at vi skuffet oss selv og fansen nå. Men hvis du vil vinne trofeer, så trenger du å vise karakter.

Powered by Labrador CMS