tenhagsancho2022okde

– Det er en kombinasjon av det fysiske og det mentale

Erik ten Hag har snakket om Jadon Sanchos fravær – og hva som blir gjort for å få ham tilbake i god form.

Publisert

Jadon Sancho har ikke vært på banen for United siden 1-1-kampen mot Chelsea på Stamford Bridge.

Etter å ha vært på benken mot Sheriff Tiraspol og West Ham var han så helt borte fra kamptroppen i de fire novemberkampene, og det ble meldt at han var syk.

Sancho var heller ikke med til Spania, og Erik ten Hag ble spurt om grunnen, og kunne røpe at 22-åringen ikke var i god nok form til å være med.

– Han er ikke «fit» nok til å være her. Han var ikke i den riktige fysiske tilstanden, så nå er han på et individuelt [trenings]program, og vi ønsker at han skal fullføre det programmet, og forhåpentligvis vil vi se ham tilbake snart, sa Ten Hag til journalister i Jerez (sitatene hadde sperrefrist til tirsdag kveld), blant annet gjengitt av Manchester Evening News her.

– Han er ikke her, og vi ønsker å bringe ham tilbake så raskt som mulig, men jeg kan ikke gi en prognose for når det vil bli. Jeg har hatt flere samtaler med Jadon, og nei, jeg tror ikke han kommer til å være tilbake neste uke.

Vi går ut fra at Ten Hag der snakket om den uka vi nå er inne i, siden vi ser at Daily Mails Chris Wheeler i sin artikkel har omgjort sitatet til «denne uka» for å unngå forvirring.

Manchester United v Arsenal FC - Premier League
TEN HAG OG SANCHO: Forhåpentligvis kan nederlenderen bidra til at kantspilleren kommer tilbake i form.

– Noen ganger er det omstendigheter med det fysiske og med humøret. Nå er han på et fysisk treningsprogram, og vårt mål er å få han tilbake så raskt som mulig.

Ifølge lokalavisas kilder skal folk i klubben være imponert over måten Ten Hag har håndtert Sancho-situasjonen på. Ten Hag skal ha hatt en rekke diskusjoner med Sancho for å komme frem til den beste strategien for å få kantspilleren tilbake til optimal form, og for å få opp selvtilliten.

Sancho har tatt en pause fra sosiale medier, og det individuelle treningsprogrammet han er på nå er sammen med noen nederlandske trenere som Ten Hag skal ha anbefalt for ham.

Ten Hag har fått sett en god side av Sancho tidligere i sesongen, og i sommer.

– Han var god i sesongoppkjæringen, og han spilte også noen gode kamper som mot Liverpool, Leicester og Arsenal etter at sesongen startet. Etter det vi fikk vi et fall i nivå, og noen ganger vet en ikke hvorfor eller hva som fører til det, sa United-manageren, og fortsatte:

– Det er det vi gjør nå – prøver å undersøke – og så prøver vi nå å få ham tilbake dit. Det er en kombinasjon av det fysiske, men også det mentale. Vanligvis kommer fallet i form sakte. Først av alt så er det noe du observerer, men så støttes det opp av statistikken også. I starten av sesongen hadde han scoringer og målgivende pasninger og viktige øyeblikk, men det ble mindre og mindre av det.

Manchester United v Liverpool FC - Premier League
SCORET MOT LIVERPOOL: Sancho har scoret tre mål hittil denne sesongen, inkludert mot Liverpool, men det begynner å bli en stund siden han har levert varene for United.
Powered by Labrador CMS