«Ferguson er ferdig»

NEW JERSEY: Seks år etter Erik Solérs berømte uttalelse om Sir Alex – angrer han?

Publisert Sist oppdatert

Året var 2005. Manchester United hadde akkurat røket ut av Champions League etter to 0-1-tap for AC Milan, og Viasat-eksepert Erik Solér var nådeløs.

– United er blitt fargeløse og gråe og Alex Ferguson er ferdig som manager på dette nivået, fastslo han.

En del United-fans fikk kveldsmaten i vrangstrupen.

Men seks år etter er det lett å fastslå at Solér tok feil. Grundig feil. Etter uttalelsen har United tatt fire av seks mulige ligagull, kommet til tre av seks Champions League-finaler og vunnet én av dem.

Ferdig?

Ser ikke sånn ut.

Denne uka er Ferguson og United i New York- og Erik Solér-område i USA. Onsdagens kamp mot MLS All Stars spilles nemlig på Red Bull Arena – arenaen til klubben Solér altså er sportsdirektør i.

Derfor måtte united.no selvsagt stille ham et par spørsmål.

– Vi vet ikke hva som hadde skjedd…

– Den uttalelsen om Ferguson – din største feil noensinne?

– Morsomste feilen jeg har gjort, vil jeg si…

– Angrer du?

– Overhodet ikke, det hadde blitt et kjedelig liv om man skulle bruke tiden på sånt. Man får stå oppreist både når man treffer og bommer.

– En strålende hypotese er jo at vi tross alt ikke vet hva United hadde vunnet med en annen manager. Vitenskapelig blir det jo aldri bevist om det ville blitt bedre eller verre, ikke sant?

Solér har imidlertid ingen problemer med å innrømme at Ferguson imponer. Veldig.

– Nei,han er intet annet enn imponerende. Rett og slett. Vinnerviljen hans overgår det meste man har sett i sportsverdenen. Han er aldri helt happy, alltid på utkikk etter noe som er enda bedre. Hver dag. En herlig egenskap.

(Saken fortsetter under bildet)

Tviler på seier

Han gleder seg også til at et stort publikum endelig skal få se Red Bull Arena.

– Det er en stor dag for oss og en flott mulighet til å vise frem vår fantastiske arena for et stort publikum, både for de på arenaen, men ikke minst for alle som kan følge kampen på tv.

– Hvordan synes du fotballen utvikler seg her borte?

– Fotballen beveger seg fremover, ganske kjapt faktisk, men det er fortsatt et stykke igjen til vi er på europeisk nivå. All Star-gutta er imidlertid gode og burde kunne klare seg godt, men hvorvidt de kan fighte helt inn er mer tvilsomt. Thiery Henry er hvert fall i storform og er toppscorer her borte, men han spiller nok bare 45 minutter.

United spiller mot MLS All Stars natt til torsdag norsk tid.

Powered by Labrador CMS