Scholes’ testimonial bekreftet

Manchester United møter New York Cosmos – med Eric Cantona som trener – på Old Trafford 5. august i Paul Scholes’ testimonial-kamp.

Publisert Sist oppdatert

Etter 17 sesonger og 676 kamper for Uniteds førstelag, offentliggjorde Paul Shcoles 31. mai at han legger skoene på hylla, og istedenfor går inn i en rolle i Uniteds trenerteam.

Etter så lang og tro tjeneste i den røde trøya, har Scholes gjort seg fortjent til en testimonial-kamp. Idag ble det bekreftet at kampen blir mot New York Cosmos, og at den skal spilles på Old Trafford fredag 5. august, og Scholes forteller at han gleder seg til kampen, selv om det kommer til å bli en følelsesladd kveld.

– Det kommer til å bli en stor kveld for meg og familien, en kveld jeg kommer til å nyte, og hvor jeg skal ta vare på hvert øyeblikk, forteller midtbaneeleganten.

– Jeg har vært i Manchester United i hele mitt fotballiv, så det kommer til å bli et emosjonelt farvel.

Return of The King!

Selv om dette er Paul Scholes’ store dag, må nok rødtoppen finne seg i å dele oppmerksomheten med en annen United-legende. Scholes har nemlig invitert selveste The King, Eric Cantona, tilbake til Old Trafford. Cantona er til daglig direktør i den amerikanske klubben, men vil for anledningen være trener for Cosmos.

– Denne klubben er spesiell på så mange måter, men supporterne er de beste, og jeg har satt pris på støtten gjennom hele karrieren, sier Paul Scholes.

– Jeg håper de kommer til å nyte denne kvelden, spesielt å se sjefen og Eric kjempe seg imellom foran spillerbenkene.

Cantona selv ser også frem til å delta i avslutningen av Scholes’ karriere.

– Jeg ønsker å gratulere Paul med en helt utrolig karriere i Manchester United, og jeg gleder meg til å komme tilbake til Old Trafford i min nye rolle i New York Cosmos, sier Cantona.

– En unik spiller

Sir Alex Ferguson har hatt Scholes under sine vinger siden rødtoppens debut mot Port Vale i 1994. Et 17 år langt samarbeid går inn i en ny fase nå som Scholes går inn i en trenerrolle, og manageren er glad for at Scholes nå får den avslutningen på spillerkarrieren han fortjener.

– Pauls avskjed var helt typisk for ham; ikke noe oppstyr, han var trygt borte på ferie så han kunne unngå intervjuene med media. Men han kan ikke komme seg unna denne gangen, og det kommer til å bli fantastisk for supporterne å kunne ta farvel med en sånn enestående fotballspiller, sier Ferguson om sin tidligere elev.

– All hyllesten han har fått er vel fortjent. For meg er Paul en av de spillerne som bare møter opp og spiller fotball, og det er de naturlige ferdighetene som gjør Paul så unik og så høyt verdsatt av så mange, meg inkludert. Jeg er sikker på at det kommer til å bli en stor kveld, og en vel fortjent hyllest til Paul.

Kilder: ManUtd.com, Sportinglife.com

Powered by Labrador CMS