Cantona tilbake i fotballen

Eric Cantona er tilbake i fotballen, nå som sportsdirektør for New York Cosmos.

Publisert Sist oppdatert

Legenden som fikk tilnavn som The King og Dieu i Manchester United, snudde ryggen til fotballen da han knappe 31 år gammel i 1997 annonserte at han sluttet med umiddelbar virkning.

Cantona uttalte i et eksklusivt intervju med United-Supporteren i 2007 at han hadde fått mange lukrative tilbud til å gjøre comeback, men at ingen av dem hadde fristet tilstrekkelig. Han har i stedet tilbrakt tiden med å være trener for strandfotball-landslaget til Frankrike, spille inn reklamefilmer, og være skuespiller Nå vender imidlertid 44-åringen tilbake til fotballen, men ikke som aktiv. Det franske geniet skal være sportsdirektør for New York Cosmos. Klubben som blant andre Pelé spilte for på 70-tallet la ned virksomheten i 1985, men er nå startet opp igjen.

– Dette er et stort og vakkert prosjekt. Det er en ære å få bli med i legendariske New York Cosmos. Klubben er veldig sterk, vakkert laget og har en stor fortid. Cosmos er en blanding av fotball og kunst, mener multikunsteren selv.

– Jeg vil gjøre alt jeg kan for å hjelpe klubben til å igjen bli nummer 1 i USA, og deretter bli en av de største i verden.

Styreformann Paul Kemsley klarte ikke skjule stoltheten da han hadde sikret seg selveste Cantona.

– For tre år siden, da jeg fikk ideen om å gjenreise New York Cosmos, hadde jeg aldri drømt om å lokke et ikon som Eric Cantona hit til klubben.

Cantona var trolig den viktigste brikken i laget da United etter 26 års ventetid i 1993 endelig vant ligagullet tilbake. Franskmannen spilte i United i snaut fem sesonger, og vant fire ligagull og FA-cupen to ganger i denne perioden. Cantona var også Ole Gunnar Solskjærs første spissmakker i United. Totalt fikk Cantona 184+1 kamper og 82 mål for United.

Kilde: ESPN.

Powered by Labrador CMS