– Trenger mer kvalitet ved siden av Maguire

Enten må Victor Lindelöf og Eric Bailly ta det siste steget, eller så må Ole Gunnar Solskjær signere en verdensklassestopper ved siden av Harry Maguire.

Publisert Sist oppdatert

Det sier Henning Berg til united.no.

Onsdag kveld spilte Axel Tuanzebe sesongens første ligakamp fra start som Maguires makker. Det endte med tap for tabelljumboen etter en uheldig involvering på det avgjørende 1-2-målet til Oliver Burke.

Mens Lindelöf satt på benken, sannsynligvis med hensyn til lørdagens kamp mot Arsenal, hadde Bailly fått en smell på trening og var ute av troppen.

– Eric var klar for å spille, men han fikk seg en trøkk på trening, så han er forslått. Det er veldig synd for ham, sa Solskjær før avspark.

LES OGSÅ: (+) Berg trekker fram undervurdert Solskjær-egenskap

NEDTUR: Harry Maguire feirer scoring med Axel Tuanzebe, men stopperduoen kom likevel tapende ut av kampen mot Sheffield United.

– Trenger Vidic-kvalitet

De engelske avisene er nådeløse med Manchester United og deres tittelambisjoner dagen derpå.

Ifølge Opta er Sheffield United det fjerde laget siden 2003/04-sesongen som har vunnet på Old Trafford med bare fem skudd eller færre. Burnley (2020), Crystal Palace (2019) og Swansea (2014) har gjort det tidligere.

UNITED-BAUTA: Henning Berg var en del av det mange mener var Sir Alex Fergusons beste mesterlag. Her i aksjon mot Nicola Ventola og Inter i 1999.

Berg mener Solskjær må oppgradere forsvaret, enten ved å utvikle spillerne han har, eller hente inn en ny midtstopper.

– Hvis United skal ta steget opp og bli en seriøs utfordrer til ligatittelen over tid tror jeg de trenger mer kvalitet ved siden av Maguire. De holder et høyt nivå, men sammenlignet med Virgil van Dijk og de beste holder de ikke det samme nivået, sier Berg til united.no.

– Lindelöf og Bailly holder begge bra kvalitet, men dersom de kan finne en stopper på nivå med Vidic, Ferdinand, Johnsen og Stam vil det være bra for United.

– Eventuelt må Bailly og Lindelöf utvikles, og det er fullt mulig. Lindelöf har tatt mange steg i sin karriere, mens Bailly har vært uheldig med skader. De kan fortsatt utvikle seg og lære seg å spille på forskjellige måter. Begge har fysikken i orden, så det handler bare om erfaring og læring.

FØRSTEVALGET: Victor Lindelöf har spilt fast for United siden 2017. Her mot Liverpool og Roberto Firmino.

– Bailly i et nøtteskall

Mens Lindelöf har vært mer eller mindre fast helt siden han kom fra Benfica i 2017 under José Mourinho, har Bailly vært inn og ut av laget grunnet skader.

I de fem kampene før oppgjøret mot Sheffield United spilte de to midtstopperne annenhver kamp ved siden av Maguire.

USTABIL: Eric Bailly har vært inn og ut av laget i Manchester United i mange år.

Berg har ingen klar favoritt og sier de to utfordrerne er ganske jevne.

– Bailly er best når han kan mannsmarkere. Som når han blokkerer skuddet mot Aston Villa i siste minutt for eksempel. Han er best i egen boks og når laget står høyt og han skal ta ut en bestemt spiss, sier Berg.

– Men når United ligger lavt og han skal lese spillet i ulike situasjoner er han ikke like god. Det vi så på baklengsmålet mot Fulham var for eksempel ikke bra forsvarsspill av Bailly. Det er han i et nøtteskall. Så det avhenger veldig av kampbildet.

– Lindelöf har også bra fart og kan stå høyt, men han er litt bedre på å lese spillet når United ligger lavt.

Lørdag venter Mikel Arteta og Arsenal i London. Etter alle solemerker er det Lindelöf som er tiltenkt stopperplassen i den kampen. Svensken har startet alle kampene mot topplagene denne sesongen, bortsett fra 1-6-tapet for Tottenham.

Powered by Labrador CMS