– Ikke skyld på Rooney

Steven Gerrard mener alle 23 spillerne i Englands EM-tropp har ansvaret for kvartfinale-exiten.

Publisert Sist oppdatert

England feide gjennom gruppe D i sommerens EM-sluttspill, og tok sju poeng på de tre kampene mot Ukraina, Sverige og Frankrike. I kvartfinalen ble det imidlertid bråstopp da England røk mot Italia etter straffesparkkonkurranse.

I kjølvannet av EM-exiten har det vært satt fokus på Wayne Rooneys prestasjoner, og det har vært skriverier om at United-spissen ikke presterte på det nivået man forventer av han. England-kaptein tar nå sin lagkamerat i støtte.

– Hele tiden når Wayne har vært med, og særlig på grunn av prestasjonene hans i EM i 2004, har det vært en forventning om at han skal komme til disse turneringene og vinne dem på egenhånd, sier Gerrard ifølge The Sun.

– Jeg mener bare at det er urettferdig, særlig når det går galt og folk peker på Rooney og hans prestasjoner, og gir han skylden. Ansvaret ligger på alle 23 spillerne. Det er urettferdig å se på Wayne og si at vi ikke vant fordi han ikke spilte godt.

Gerrard mener allikevel at det er naturlig at Rooney havner i skuddsonen på bakgrunn av de enorme forvetningene som stilles til han.

– Det er normalt at Wayne til tider får kritikk på grunn av forlks forventninger, for alle forventer og ønsker at han skal gjøre det godt.

Powered by Labrador CMS