– En samlet tropp

Rio Ferdinand skryter av samholdet i dagens England-tropp, og unner Ronaldo å løfte EM-trofeet dersom England feiler.

Publisert Sist oppdatert

Rio Ferdinand ble ikke tatt med i Englands tropp til EM-sluttspillet i Polen og Ukraina denne sommeren. Til tross for skuffelsen over å bli utelatt snakker Rio varmt om hvordan samholdet i England-troppen har bedret seg siden han debuterte på landslaget i 1997.

– I starten av min England-tid satt spillerne i tydelig adskilte grupper, sier Ferdinand til The Sun. – Man hadde et bord for Manchester United-spillerne, et annet for Liverpool-spillerne og ett for Alan Shearer og gjengen hans.

– Jeg visste ikke hvor jeg skulle sitte i frykt for å gjøre en av gruppene fornærmet, og bli plassert i en spesifikk gjeng. Det høres rart ut nå, men det var sånn det var på den tiden.

– I troppen idag har man mange United- og Liverpool-spillere, men mange har en annen bakgrunn. Andy Carroll, Jordan Henderson og Stewart Downing har alle reist til Liverpool, selv om de kommer fra nordøst. Og så kjenner selvsagt Danny Welbeck Jordan Henderson fra tiden han var på lån i Sunderland.

– Samlende Gerrard

Rio gir Liverpool- og England-kaptein Steven Gerrard en del av æren for at stemningen er så god som den er, og skryter også av midtbanespillerens innsats på banen sålangt i mesterskapet.

– Steven er klar over, slik jeg er, at man ikke kan holde folk utenfor, ikke inkludere dem, og han har gjort en kjempeinnsats med å støtte alle spillerne.

– Han har mer enn 90 landskamper, men dette føles som hans definerende øyeblikk i England-drakta. Han går foran som et eksempel, har hatt tre målgivende pasninger og har tatt alt ansvaret på en veldig god måte. Han ønsker å være en som laget kan stole på.

– Kan være hans mesterskap

Cristiano Ronaldo og Portugal var det første laget til å kvalifisere seg til semifinalene da de slo Tsjekkia 1-0 torsdag kveld. Matchvinner i den kampen var Cristiano Ronaldo, som nå står bokført med tre mål i mesterskapet. Ferdinand unner sin tidligere lagkamerat suksess EM-suksess, og mener han har en god mulighet til å vinne Ballon d’Or i desember.

– Dette kan være hans mesterskap. Han ser ut til å være i toppform. I tror dette kan være året hvor han blir stemt frem som verdens beste spiller og hvor Lionel Messi må nøye seg med andreplassen. Ronny har allerede vunnet den spanske ligaen med Real Madrid, og om han også vinner EM vil nok det sikre han seieren i kåringen.

– Jeg vil jo selvsagt at England skal komme tilbake med trofeet. Men dersom de ikke greier det vil jeg være svært glad om Ronny løfter det.

Powered by Labrador CMS