Fremtidig landslagskaptein?

Det tror i alle fall Roy Hodgson at Rooney er.

Publisert Sist oppdatert

Og når landslagssjefen snakker om slikt, da lytter man.

Det kan virke som om Wayne Rooney bare går og venter på å bli kaptein både på klubb og landslag akkurat nå, for begge vervene kan bli ledige om ikke altfor lenge.

Nemanja Vidic gir seg i United etter denne sesongen, og det er ventet at Rooney vil bli den neste kapteinen – selv om Rooney i det minste har slått tilbake mot ryktene om at han har fått en lovnad om det som en del av den nye avtalen han har skrevet under med klubben.

Og England? Det er mye snakk om fornyelse på det engelske landslaget, og mange forventer at VM 2014 er landslagskaptein Steven Gerrards siste mesterskap. Hodgson avskriver riktignok ikke at Gerrard kan fortsette på landslaget til EM 2016, og i så fall må nok Rooney vente litt til. Men at han er en kandidat til å ta over for Gerrard?

– For øyeblikket vil jeg ikke avskrive noen av de to spillerne for fremtiden, for Steven Gerrard spiller fantastisk for Liverpool, og har vært en stor faktor i deres sesong hittil, og Wayne har spilt veldig godt for United, sier Hodgson ifølge Daily Mail.

– Jeg er sikker på at Wayne er en fremtidig England-kaptein fordi vi mister noen av de kjente spillerne som har tjenestegjort England godt tidligere. Kanskje, når Steven Gerrard legger fotballskoa på hylla, går han rett inn og tar over rollen.

Bryan Robson
CAPTAIN MARVEL: Bryan Robson var England-kaptein mellom 1982 og 1991.

I så fall er ikke Rooney den første United-spilleren som er England-kaptein. Bryan Robson, David Beckham og Rio Ferdinand er de spillerne som har hatt rollen etter krigen, i tillegg til at noen har vikariert. Rooney er blant dem, han har vært vikar to ganger for Gerrard, mens Paul Ince, Ray Wilkins og Sir Bobby Charlton alle også har vikariert i rollen i forskjellige æraer.

Powered by Labrador CMS