– Keano, Keano, Keano!

Englands vikarierende landslagskaptein stusser ikke når han blir spurt om hvilken ledertype som har etterlatt seg sterkest inntrykk.

Publisert Sist oppdatert

– Det er Roy Keane, uten tvil, svarer Wayne Rooney ManUtd.com, og det uten å mukke.

– Det sier jeg etter å ha spilt sammen med ham og sett ham i aksjon både på og utenfor fotballbanen. Han lot kjeften gå ute på banen, og han hjalp meg utenfor. Han var en stor kaptein.

– Forhåpentligvis drar jeg nytte av noen av hans kvaliteter. Han ga meg inn noen ganger, og vi hadde våre feider, men bare fordi vi begge ønsket å vinne. Når dette ønsket blir sterkt nok, skjer det ikke bestandig at man setter seg ned og prater rolig ut. Isteden skjer det gjerne et krasj.

– Stor respekt

– Keane var aldri redd for å fortelle folk hva han mente, og han behandlet alle på samme måte. Men hele tiden fordi han ønsket å vinne.

– Jeg hadde stor respekt for ham. Han var en av de beste spillerne i Premier League og gjennom Manchester Uniteds historie. Hver gang han lekset opp for meg, ga ham meg desto mer lyst til å vise hva som bodde i meg. Det hadde ingenting med frykt å gjøre, men derimot om vinnervilje og lidenskap.

– Det er slikt jeg håper å kunne løfte andre, både spillere og fans. Det er nemlig en stor ære for meg å få lov til å lede England, og forhåpentligvis blir det en vellykket kveld for oss (mot San Marino), avslutter kaptein Rooney.

Powered by Labrador CMS