England v Albania - 2022 FIFA World Cup Qualifier

Fikk ros etter god kamp, men ble kritisert for feiringen: – Pinlig

Publisert

I denne saken går vi gjennom noe av det som skrives i engelske aviser (og ble sagt på TV) etter Englands 5-0-seier mot Albania, og da selvsagt spesifikt om Harry Maguire, som var den eneste involverte United-spilleren.

Harry-er var involvert i samtlige mål: Harry Maguire scoret det første, Harry Kane scoret tre, og Kane hadde også den målgivende pasningen til Jordan Hendersons scoring.

England trenger nå bare poeng borte mot San Marino for å sikre gruppeseier og VM-billett 100%.

Albania ligger for øvrig på tredjeplass i kvalifiseringsgruppa med 15 poeng, og hadde sju baklengsmål på åtte kamper før Maguire fikk slusene til å åpne seg da han stanget inn 1-0-målet på Wembley.

Selv om Maguire scoret, så var det uansett det som skjedde etter målet som har fått mest oppmerksomhet.

England v Albania - 2022 FIFA World Cup Qualifier
SCORET: Harry Maguire.

Keane: – Pinlig

La oss starte med å gå gjennom noe av det som ble sagt og skrevet om Maguires feiring, selv om det naturligvis er en av de mindre viktige tingene i det store og det hele.

Maguire signaliserte tilsynelatende at han ikke brydde seg om kritikken med feiringen sin, og det falt ikke i smak hos alle.

Roy Keane var, kanskje ikke helt uventet, kritisk til Maguire igjen.

– Jeg tror han holdt hendene sine til ørene som om han med dette har stilnet kritikerne, men jeg synes at det er pinlig. Han har vært en skam de siste månedene for United, sa Keane blant annet, og også ITV-kollega Ian Wright mente at feiringen var unødvendig. 

Det ga også flere aviser uttrykk for i spillerbørsene sine.

Tottenham Hotspur v Manchester United - Premier League
SYNES FEIRINGEN VAR PINLIG: Roy Keane.

The Independent-journalist Miguel Delaney ble mest av alt forvirret av det hele, og skjønte ikke helt hvem det egentlig var rettet mot, og minnet om Maguire selv også har sagt at prestasjonene ikke har vært gode nok.

Andre var mer forvirret av andre aspekter av feiringen, som Adam Hurrey (The Athletic):

Henry Winter (The Times) tolket det som at Maguire først holdt hendene rundt ørene som om han spurte kritikerne hva de sier nå, og at han så puttet fingrene i ørene for å signalisere at han uansett ikke lyttet til det.

Maguire selv har gitt uttrykk for at han ikke henvendte seg til noen med feiringen, og at han bare gjorde det som falt seg naturlig for ham der og da.

– Jeg er Manchester United-kaptein, så selvsagt får jeg kritikk når laget ikke gjør det godt, men feiringen var ikke rettet mot noen.

Gode børskarakterer for Maguire

Selv om feiringen har fått mest oppmerksom i etterkant, så er det jo uansett trolig bra for United at stopperen fikk en god opplevelse på banen med god kontroll defensivt og en scoring.

– Et mål her fjernet ikke minnene fra hans forestillinger fulle av feil i det siste. Hans start på kampen her handlet rett og slett om et velkomment skifte i omgivelser, skriver Paul Joyce fra The Times.

Maguire fikk ros på flere av spillerbørsene etter kampen.

Daily Telegraphs Chris Bascombe ga Maguire karakteren 8, best av de tre stopperne.

– Borte fra den tyngende vekten av Manchester United-drakta, så åpnet han slusene før ni minutter var spilt, og kunne rusle seg gjennom resten av de 81 minuttene. Må jobbe med målfeiringene, må det sies, skrev Bascombe.

Daily Mail og Evening Standard ga også Maguire karakteren 8.

– En kunne merke at en tung bør lettet fra skuldrene hans. Han kommer til å føle seg mye bedre denne morgenen, skrev Daily Mail-journalist Sami Mokbel.

Både Daily Express og Sky Sports gir Maguire karakteren 7, men hos begge er det bedre enn det stopperkollegaene fikk.

– Har fått en del kritikk i det siste, men hans tidlige mål ga ham selvtillit, og han vokste derfra, skrev Express-journalist Matthew Dunn.

Han fikk en sjuer fra The Guardians Jacob Steinberg også, likt med Stones, men bedre enn Walker.

2021-22_wolverhampton_sak_1200x650

Powered by Labrador CMS