England v Albania - 2022 FIFA World Cup Qualifier

Maguire headet inn 1-0 – England smadret Albania

I denne kampen fulgte vi kveldens A-landskamper som involverer United-spillere, nemlig England–Albania og Nord-Irland–Litauen.

Nederst i saken har vi også litt om Skottlands seier mot Moldova, selv om Scott McTominay ikke var involvert på grunn av halsbetennelsen.

England 5–0 (5-0) Albania

Mål: 1-0 Harry Maguire (9.), 2-0 Harry Kane (18.), 3-0 Jordan Henderson (28.), 4-0 Kane (34.), 5-0 Kane (45+1.)

Harry Maguire har definitivt ikke imponert i høst, men han scoret i forrige landslagsperiode han var involvert i (borte mot Ungarn i september – han gikk glipp av oktoberlandskampene på grunn av skade), og Gareth Southgate valgte å bruke United-kapteinen fra start i fredagens kamp hjemme mot Albania.

Han dannet der en stoppertrio sammen med City-spillerne Kyle Walker og John Stones, og Southgate håpet kanskje at en god opplevelse kan hjelpe Maguire fremover for klubblaget også.

En god opplevelse ble det: England vant komfortabelt, og Harry Maguire scoret kampens første mål.

I kampens niende minutt headet nemlig Maguire headet inn et glimrende frisparkinnlegg fra Reece James, bror av ex-red Lauren James. United-stopperen fikk stå veldig alene på bakerste, og Maguires feiring tilsa at han prøvde å sende et signal om at han ikke bryr seg om alt det negative som har blitt skrevet og sagt om ham.

En annen Harry, Kane, doblet ledelsen da han headet inn 2-0 fra kort hold, før Jordan Henderson økte til 3-0 etter å ha blitt spilt fri i feltet av Kane. Kane scoret selv 4-0, og det hadde bare gått litt mer enn en halvtime.

Like før pause fullførte Kane sitt hat trick med en akrobatisk saksesparkavslutning som gikk via en albaner og inn.

England hadde full kontroll også i andreomgangen, men det ble ikke flere mål, og kampen på Wembley endte altså 5-0.

England ville sikret VM-billetten om de hadde tatt flere poeng i denne kampen enn Polen tok borte mot Andorra, men Andorra er relativt enkel motstand, og ble enda enklere da de ble redusert til ti mann allerede i kampens første spilleminutt. England fikk dermed ikke den hjelpen de trengte for å sikre det 100%, men det vil være et av tidenes største fotballsjokk om det ikke ender med at de kvalifiserer seg.

Gruppa blir helt avgjort mandag, og England trenger bare ett poeng borte mot San Marino. Det er vel neppe stor grunn til bekymring.

Marcus Rashford valgte å droppe disse landskampene for å komme i form før en viktig periode med klubblaget, mens Luke Shaw i utgangspunktet er tatt ut i troppen, men foreløpig mangler etter hodesmellen han fikk sist. Jesse Lingard og Jadon Sancho er vraket på grunn av mangel på spilletid for klubblaget.

Nord-Irland 1–0 (1-0) Litauen

Mål: 1-0 Benas Satkus (sm. 18.).

VM-drømmen er kanskje over for Nord-Irland, men Ian Baracloughs mannskap har fortsatt en mulighet til å klare tredjeplassen i gruppa, i det minste.

Fredag kveld vant de hjemme mot Litauen, og tok med det steget forbi Bulgaria på tabellen.

Et selvmål av Benas Satkus ble kampens eneste mål.

Som ventet ble Ethan Galbraith sittende på benken hele kampen for Nord-Irland, og han fikk altså ikke sin tredje landskamp denne gangen.

Moldova 0-2 (0-1) Skottland

Mål: 0-1 Nathan Patterson (38.), 0-2 Ché Adams (65.).

Torsdag kom nyheten om at Scott McTominay ville gå glipp av fredagens VM-kvalifiseringskamp borte mot Moldova etter å ha pådratt seg en halsbetennelse.

I den kampen ville seier være nok til å sikre en andreplass, og det klarte Steve Clarkes mannskap. De vant nemlig 2-0 uten McTominay.

Skottland brukte litt tid på å få hull på byllen, men i det 38. minutt scoret Nathan Patterson sitt første landslagsmål, og Skottland gikk til pause med ledelse. Ché Adams økte til 2-0 i det 65. minutt, og det ble også sluttresultatet. Moldova bommet på et straffespark med rundt ti minutter igjen av kampen.

2-0-seieren gjorde at Israel ikke kan ta igjen skottene, og dermed blir det playoff til VM-sluttspillet i slutten av mars for McTominay & co.

McTominay kan potensielt være aktuell til mandagens kamp mot Danmark, og Skottland ligger brukbart an til å bli et seedet lag i playoff, spesielt med et godt resultat i den kampen.