– Har sagt unnskyld

Fabio Capello forteller om en angrende Wayne Rooney etter det unødvendige røde kortet mot Montenegro.

Publisert Sist oppdatert

Wayne Rooney og England kvalifierte seg i går kveld til neste sommers EM-sluttspill i Polen og Ukraina. Dessverre for United-spissen ble ikke kvelden noen udelt positiv opplevelse, etter at han fikk direkte rødt kort etter å ha kommet med en ettersleng mot Montenegro-forsvarer Miodrag Dzudovic.

Fabio Capello var skuffet over det røde kortet, men forteller at Rooney har beklaget hendelsen.

– Han gjorde en dum feil, og han har sagt unnskyld, sier Capello ifølge ESPN. – Det var et rødt kort. Man kommer ikke bort fra det.

– Han er en veldig viktig spiller med mye erfaring, og han har spilt mange viktige kamper. Men han gjorde en dum feil. Jeg har også tidligere sett spillere som ham gjøre slike ting. Man kan ikke forstå det.

– Jeg kan ikke gå inn i Wayne Rooneys hode når han spiller. Jeg kan snakke med ham før kampen, jeg kan bytte ham ut, jeg kan finne forskjellige løsninger. Men man kan ikke forstå hvorfor ting skjer i løpet av en kamp. Og da snakker jeg ikke kun om Rooney.

På grunn av det røde kortet må Wayne Rooney miste minst én kamp av EM-sluttspillet – kanskje flere. Dette er det UEFA som avgjør. Til tross for at Capello mister sin kanskje viktigste spiller i deler av EM, var han enig i det røde kortet.

– Det var ikke feil (av dommeren, journ. anm.) Han sparket motstanderen. Nå vil han ikke få spille den første kampen i EM siden han vil være suspendert.

– Han var ikke fornøyd siden han mistet ballen noen ganger og slo noen feilpasninger. Jeg tror han reagerte på grunn av dette, og reaksjonen var å sparke en motstander, avslutter Capello.

Wayne Rooney er kun den andre spilleren som har blitt utvist to ganger for England. Den første som ‘greide’ dette, var David Beckham.

Powered by Labrador CMS