– Han ville styrket United

TV 2s Premier League-kommentator Endre Olav Osnes og Anders Mork Limmesand i Toon Army Norway mener at Sean Longstaff ville styrket Uniteds midtbane.

Publisert Sist oppdatert

Den unge engelskmannen har blitt koblet til United med jevne mellomrom denne sommeren.

Ole Gunnar Solskjær har vært klar på at han ønsker å hente unge, sultne og engelske spillere i dette overgangsvinduet, noe den angivelige interessen for James Maddison, Aaron Wan-Bissaka og Jadon Sancho understreker, og Sean Longstaff passer også veldig godt inn i den beskrivelsen.

Longstaff fikk sin Premier League-debut i desember, som innbytter mot Liverpool. Kun to uker senere fikk han sin første kamp fra start i Newcastles bortekamp mot Chelsea. Etter ni kamper i Englands øverste divisjon pådro Longstaff seg en kneskade i mars, noe som gjorde at han var ute resten av sesongen.

Premier League-kommentator Endre Olav Osnes har uttalt seg om Newcastles publikumsyndling til Newcastle til united.no. Han ble overbevist av det Longstaff leverte forrige sesong, og tror det kunne vært en god signering for United.

– Han er en meget bra midtbanespiller og jeg tror det hadde vært et godt kjøp for United. Hvis de får han for 25 millioner pund er det en veldig god deal med tanke på at han er engelsk og ung. I dagens marked vil jeg si at det er relativt billig, sier han til united.no.

PREMIER LEAGUE-KOMMENTATOR: Endre Olav Osnes er mektig imponert over det Seal Longstaff viste i Newcastle drakt forrige sesong.
PREMIER LEAGUE-KOMMENTATOR: Endre Olav Osnes er mektig imponert over det Seal Longstaff viste i Newcastle drakt forrige sesong.

– En ung Carrick

Osnes sammenligner engelskmannen med tidligere United-spiller Michael Carrick.

– Han dekker mye rom og løper mye. Han er veldig pliktoppfyllende og virker profesjonell. Han har veldig fine basisferdigheter og en god skuddfot. Man kan sammenligne han med en ung Michael Carrick. Han gjør det enkelt og er ikke noe raffinert spiller.

– Han var Newcastles viktigste spiller før han ble skadet. Han gikk inn og gjorde den midtbaneplassen til sin egen da Shelvey med andre var ute med skade. Selv om han bare spilte ni Premier League-kamper og et par cupkamper, mener jeg at han absolutt ikke ville vært et bomkjøp.

– Hvis det ender opp med at han kommer til Old Trafford tror jeg at han vil spille veldig mange Europa League-kamper og kanskje ikke så mye i Premier League, men United trenger en stor og bred stall når de skal ut i Europa.

Hvis det nå ender med at Paul Pogba blir i United tror Osnes at en type som Longstaff er viktig for at han skal levere.

– Paul Pogba trenger ulike type spillere rundt seg for å være god. United mangler litt løpskapasitet og trøkk på midtbanen. Longstaff er et rivjern som kunne passet bra inn.

– Jeg tror han blir Manchester United-spiller. Han kommer til å gjøre jobben og er en potensiell publikumsyndling. Han hadde styrket stallen, men jeg tviler på at han hadde gått rett inn på laget. Om et år tror jeg prislappen er doblet og jeg mener United bør handle han i sommer, avslutter Osnes.

Anders Mork Limmesand i Toon Army Norway er full av beundring for unggutten. Også han sammenligner Longstaff med Michael Carrick.

– Jeg så tidlig klare likhetstrekk mellom Sean Longstaff og Michael Carrick. Flere og flere har nevnt likheten, og jeg vil tro at speiderteamet i United tror de har funnet en spiller som kan fylle skoene til deres nåværende førstelagstrener. 

SAMMENLIGNET MED CARRICK: Sean Longstaff har av mange blitt sammenlignet med Michael Carrick.
SAMMENLIGNET MED CARRICK: Sean Longstaff har av mange blitt sammenlignet med Michael Carrick.

Kan du fortelle litt om Longstaffs styrker og svakheter?

– Han har en veldig god pasningsfot (89 prosent vellykkede pasninger), klok spiller med øye for å gjøre det enkelt, brukbar skuddfot, relativt god i gjenvinningsfasen, god til å posisjonere seg og brukbar i duellspillet.

– Når det gjelder svakheter er han ikke spesielt hurtig og har mangel på Premier League-rutine. I de ni kampene han har spilt, var Newcastle som lag veldig gode og det er derfor litt vanskelig å peke på noen tydelige svakheter.

Midtbanespilleren har vært i Newcastle hele sitt fotballiv, med unntak av et par utlån til henholdsvis Kilmarnock (Skottland) i 2016/17 og Blackpool i 2017/18 sesongen.

Før denne sesongen imponerte Longstaff manager Rafa Benitez under sesongoppkjøringen, og ble i november belønnet med en fireårskontrakt med The Magpies.

– Jeg mener han ville ha styrket United. Spesielt med tanke på likheten til Carrick, og fordi det er en type United kanskje mangler litt.

IMPONERT: 21-åringen har levert varene for Newcastle, noe som skal ha gjort Solskjær interessert.
IMPONERT: 21-åringen har levert varene for Newcastle, noe som skal ha gjort Solskjær interessert.

Videre forteller han at det er ikke sikkert at midtbanespilleren ville ha styrket elleveren umiddelbart, men at potensialet absolutt er til stede. Han mener at en slik signering ville vært å tenke langsiktig.

– Spørsmålet er om Solskjær har tid til å vente på at han skal slå ut i full blomst, eller om United må ha en verdensklassespiller med en gang, for det er han ikke enda.

– Ikke for dyrt

Det har vært snakk om en prislapp på rundt 25 millioner pund for få Longstaff til Old Trafford. Limmesand synes prisen er passende.

– Med tanke på potensialet og ikke minst at han er egenutviklet i England, så er ikke 25 millioner pund så mye. Samtidig så er han ikke et ferdig produkt, så dette er en sum jeg tror begge klubber hadde vært fornøyde med.

Limmesand tror at Longstaff kunne ha blitt en publikumsyndling på Old Trafford, nettopp av den grunn av at han ligner på Michael Carrick. Han beskriver 21-åringen som en hardtarbeidende midtbanespiller, som på en god dag kan være med å sanke poeng både offensivt og defensivt. Akkurat slik som fansen ønsker å se.

Tror du Longstaff blir United-spiller?

– Personlig tror jeg at han blir i Newcastle. Jeg vet ikke hvor troverdig ryktene er, men det vi hører er at klubben ikke har hørt noe fra Manchester United. Vi velger å tro på disse kildene. Selv sier jo gutten at han ikke vil forlate favorittklubben. Samtidig har vår meget upopulære eier (Mike Ashley) tidligere presset ut spillere som ikke ønsket å forlate klubben, fordi overgangssummen var for god til å avslå, skriver Limmesand avslutningsvis til united.no.

Longstaff er et navn som har blitt hyppig nevnt i vår ryktespalte denne sommeren og det er nok ikke siste gang vi har sett hans navn der heller.

PS: Sean Longstaff er ikke en del av den engelske U21-landslaget som i disse dager spiller europamesterskap i Italia. Det er derfor ikke mulig å få sett han der.

Powered by Labrador CMS