Ti grunner til å like EM

Samtlige av Uniteds ti spillere i EM er videre til åttedelsfinalene.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag og fredag er hviledager i EM etter at gruppespillet ble avsluttet onsdag kveld. EM i Frankrike har så langt vært en eneste stor opptur for landslagene til de ti Manchester United-spillerne som er representert i EM, for samtlige landslag med United-spillere er klare for åttedelsfinalene.

Men selv om samtlige United-spillere er videre fra gruppespillet i EM, har det vært blandede erfaringer for EMs røde djevler.

Her er oversikten over United-spillernes EM-innsats så langt. 

pm
Paddy McNair

Paddy McNair og Nord-Irland gjør seg klare for «Battle of Britain» mot Wales etter å ha kapret tredjeplassen i gruppe C. McNair startet åpningskampen mot Polen, men ble byttet ut i pausen. Mot Ukraina ble McNair byttet inn i sluttminuttene, mens han så hele kampen mot Tyskland og Bastian Schweinsteiger fra benken.

am
Anthony Martial

For vertslandet Frankrike er det først og West Hams Dimitri Payet som har stjålet overskriftene. Anthony Martial har virket noe tung og preget av en lang sesong for United.
I åpningskampen mot Romania kom han inn med snaue kvarteret igjen, mens han fikk sjansen fra start mot Albania uten å imponere. Han ble erstattet i pausen av Paul Pogba. I 0-0-kampen mot Sveits ble Martial sittende på benken hele kampen og holdt Morgan Schneiderlin med selskap ettersom Uniteds midtbanemann har satt akkurat der i hele EM så langt.

Det var lenge usikkert om Bastian Schweinsteiger ville rekke EM, men det gjorde han. Tyskeren kom inn og scoret 2-0-målet mot Ukraina, men måtte likevel se hele det målløse oppgjøret mot Polen fra benken. Schweinsteiger kom inn midtveis i 2. omgang mot Nord-Irland og var med på å trygge 1-0-seieren.

fellaini (650 x 358)
Marouane Fellaini

Marouane Fellaini og Belgia fikk en tøff start på EM med 0-2 mot Italia i den første kampen. Fellaini spilte hele kampen, men satt på benken uten å komme inn mot henholdsvis Irland og Sverige.

Matteo Darmian fikk gleden av å være med å slå Fellaini og Belgia, selv om han ble byttet ut etter en snau time. Oppgjøret mot Sverige så Darmian derimot fra benken.Darmian spilte den siste halvtimen i 0-1-tapet mot Irland i den siste gruppespillskampen.

David De Gea har voktet Spanias mål i alle de tre gruppespillskampene. Og mens han holdt nullen både mot Tsjekkia og Tyrkia, fikk han kritikk etter å ha sluppet inn to mot Kroatia. Beholder trolig likevel plassen på laget til åttedelsfinalen mot Italia.

chrissmalling (650 x 358)
Chris Smalling

Chris Smalling har spilt alle kampene til England så langt, mens Wayne Rooney fikk hvile mot Slovakia. Marcus Rashford skrev historie da han ble byttet inn mot Wales og ble tidenes yngste landslagsspiller i EM for England.  

Nå venter Island for Rooney og England. 

Powered by Labrador CMS